Connect with us
Publicitate

Administrație

Specialiști NATO ai Statului Major al Forțelor Terestre și de la Afaceri Civile SUA în vizită la Braşov

Publicitate

Publicat

pe

Viceprimarul Sebastian Rusu s-a întâlnit astăzi cu o delegație militară mixtă româno – americană, constituită din specialiști de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre și de la Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs). La întâlnire au mai participat și reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și ai ISU Brașov.

Publicitate

Vizita a avut caracter de informare-documentare, în vederea consolidării cooperării interinstituționale, a promovării parteneriatului strategic dintre România și SUA precum și pentru discutarea unor aspecte relevante privind desfășurarea exercițiului „DEFENDER-21”, un exercițiu de mare amploare la care va participa și România, alături de alți membri NATO.

Activitatea s-a desfășurat în contextul exercițiului CIMIC VICTORY, care începând cu anul 2015, reprezintă activitatea principală de instruire în mediul civil real a structurilor CIMIC.

Principalele aspecte discutate au fost: prezentarea municipiului și județului Brașov (mai ales zona metropolitană), precum și a mijloacelor și personalului din cadrul sistemului de apărare implicate în procesul de protecție a populației (evacuare, cazare, adăpostire, asigurare apă și hrană etc), pregătirea populației pentru situații de criză, asigurarea asistenței medicale de urgență a populației; activități privind emigranții/refugiații, persoane evacuate sau dislocate intern.

Publicitate

Exercițiul „Defender-Europe 2021” este programat să se desfășoare la finalul primăverii și începutul verii, iar oficialii NATO estimează că vor fi prezenți peste 30.000 de militari americani, aliați și parteneri din 26 de țări. Manevrele se vor desfășura de la Marea Baltică până în Africa, pe teritoriul a douăsprezece state, având ca punct focal Europa de Sud-Est, în mod particular România și Bulgaria. Este un exercițiu multi-domeniu, menit să demonstreze capacitatea NATO de a deplasa forțe mari pe zone întinse de teritoriu.

NATO ar putea decide să reducă amploarea exercițiului în cazul agravării situației pandemiei de coronavirus.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes