Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Speakeri de renume mondial vor ajunge la Brașov pentru a treia ediție a Forumului Orașelor Verzi. Evenimentul va avea loc în perioada 4 – 10 septembrie

Publicat

pe

Dr Christina Yan Zhang, CEO, The Metaverse Institute, Dejan CRNEK, viceprimarul Capitalei Europene Verzi, Ljubljana, Matthew Carmona, profesor de planificare și design urban la University College London, vin la Forumul Orașelor Verzi, Brașov.

Publicitate

Speakeri de renume se alătură Forumului Orașelor Verzi, cel mai important eveniment în domeniul sustenabilității și al politicilor de mediu din România. Experți de mediu, reprezentanți ai autorităților locale, naționale și europene, companii, ONG-uri și cetățeni care aleg acțiunea și accelerează tranziția către orașe mai verzi, mai sustenabile, se reunesc în perioada 4 – 10 septembrie, la Brașov.

În 5 septembrie, Dejan CRNEK, viceprimarul Ljubljana, va fi prezent ca speaker la Forumul Orașelor Verzi 2023. Ljubljana a câștigat titlul de Capitală Verde a Europei în 2016, cu o viziune concentrată pe dezvoltarea și planificarea urbană, protecția mediului, energie regenerabilă, mobilitate, zero deșeuri. În același panel de discuții se va afla, alături de Allen Coliban, primarul municipiului Brașov, și un reprezentant al orașului Grenoble, Capitala Verde Europeană în 2022.

În 7 septembrie, pe scena Forumului Orașelor Verzi urcă Dr Christina Yan Zhang, CEO, The Metaverse Institute, care va prezenta modul în care tehnologiile disruptive și inteligența artificială ne pot ajuta să construim un oraș verde.

Publicitate

Institutul Metavers este o organizație alcătuită dintr-un grup de experți și lideri specializați în Metaverse, inteligență artificială si tehnologii adiacente – beneficiile Metaverse promit să aducă schimbări semnificative prin încasări sporite și costuri reduse, rezultatul fiind profituri eficiente.

Chisăliță Dumitru, Președinte Asociația Energia Inteligentă, Constantin Damov, Președinte Coaliția pentru Economie Circulară, Tabaré Curras, Consilier global Tranziție energetică urbană, WWF, Andy Clarke, fostul președinte al Ligii bicicliștilor americani, Thorsten Donn, șeful biroului pentru urbanism și locuințe, orașul Stuttgart sunt speakerii confirmați până acum la Forumul Orașelor Verzi.

Forumul Orașelor Verzi (FOV 2023) este cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilității de mediu, câștigător al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat (2021) și apreciat cu trofeul Silver pentru campanii de mediu la Romanian PR Award (2022). Cea de-a treia ediție propune: Conferință Internațională de Politici de Mediu, Salon Expozițional al Soluțiilor Verzi și Timp liber – activități pentru publicul larg.

Agenda în curs de actualizare, însă pentru a afla mai multe despre Forumul Orașelor Verzi și pentru a vă înregistra, vizitați website-ul oficial al conferinței, www.fovbv.ro. Acolo veți găsi informații complete despre program, speakeri și modalități de participare.

Forumul Orașelor Verzi este un eveniment anual dedicat sustenabilității și transformării urbane. Scopul său este de a promova schimbări pozitive în mediul urban prin intermediul dialogului, educației și colaborării între actorii relevanți. FOV oferă o platformă inspirațională și educativă pentru a explora cele mai bune practici, soluții inovatoare și tehnologii verzi. Conferința adună experți, reprezentanți ai autorităților locale și naționale, companii, ONG-uri și cetățeni interesați de sustenabilitate și protecția mediului. Pentru mai multe informații, accesați www.fovbv.ro.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes