Connect with us
Publicitate

Administrație

SONDAJ / Efectele crizei politice: AUR, dublu față de USR și la 4 procente de PNL. PSD, campionul războiului din Coaliție

Publicat

pe

Criza politică declanșată la începutul lui septembrie, a adus AUR la finalul acestei luni la un scor de 17,1%, potrivita datelor unui sondaj INSCOP. O crestere a înregistrat și PSD care e creditat cu 35,4%.

USR a scăzut semnificativ, potrivit INSCOP, ajungând la 9,8%, la fel și PNL care are un scor de 21,9%.

Datele sondajului au fost prezentate pe Facebook de Radu Ștefureac de la INSCOP.

Sondaj INSCOP Research: Încrederea în partide

PSD – 35,4%

Publicitate

PNL – 21, 9%

AUR – 17,1%

USR – 9,8%

Pro România – 4,4%

PMP – 2,9%

Datele sondajului de opinie la nivel national au fost culese în perioada 15 – 27 septembrie 2021.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

Sondaj INSCOP Research: În ce direcție se îndreaptă România

Sondajul a fost realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project.

Remus Ștefureac, președinte Strategic Thinking Group: ”Suprapunerea a trei crize majore pe o perioadă scurtă de timp – criza pandemică, criza economico-socială și o criza politică neașteptată și inexplicabilă pentru populație a determinat o stare de pesimism accentuată și o prăbușire a percepției cu privire la direcția în care se îndreptă țara.

În acest moment, cred că înregistrăm unul dintre cel mai scăzute niveluri ale indicatorului ”direcție bună” din ultimul deceniu, cu perspectiva chiar de înrăutățire în contextul apropierii sezonului rece și a impactului exploziei prețurilor la energie asupra costului vieții.

Consecințele ignorării faptului că 80% din români cred că lucrurile merg într-o direcție greșită riscă să fie dramatice, mai ales că o parte semnificativă a populației va fi împinsă în plasa unor opțiuni politice radicale care în orice caz nu vor vindeca, ci doar vor înrăutăți problemele din societate.”

Vezi AICI rezultatele cercetării sociologice: Prezentare grafica Capitolul I SONDAJ STG GMF INSCOP

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes