Connect with us
Publicitate

Fapt divers

SONDAJ / Cum ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri parlamentare? PSD şi AUR pierd procente, PNL şi USR cresc

Publicat

pe

Publicitate

PSD ar obţine 35% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat de PNL cu 23% din voturi şi de AUR – 12%, relevă datele unui sondaj CURS realizat în intervalul 28 martie – 11 aprilie. Comparativ cu precedentul sondaj, PSD pierde un procent, AUR pierde 2 procente, în timp ce PNL creşte cu 3 procente. De asemenea, PMP reuşeşte să atingă pragul electoral pentru accesul în Parlament.

Potrivit sondajului, după PSD – 35%, PNL- 23% şi AUR – 12%, pe locul al patrulea în intenţiile de vot pentru Parlament se situează USR, cu un  procent de 11%, în creştere cu 3% faţă de sondajul anterior, transmite news.ro.

UDMR se menţine la un nivel de 5% în intenţiile de vot.

PMP, care în precedentul sondaj avea 4%, ar atinge şi el pragul electoral pentru intrarea în Parlament, fiind creditat cu 5% din voturi.

Publicitate

Partidul fostul premier Victor Ponta, Pro România, ar obţine 3% din voturi, în timp ce Partidul Umanist social-liberal, are 2%, iar partidul lui Liviu Dragnea, Alianţa pentru Patrie, şi cel al lui Ludovic Orban, Forţa Dreptei, au câte 1%.

Sondajul a fost realizat la comanda PNL în perioada 28 martie – 11 aprilie, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat, de 2.750 de repondenţi în vârstă 18 ani şi peste, faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor.  Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-1,9% la un nivel de încredere de 95%.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barbu Gh.

    17 aprilie, 2022 at 6:50 pm

    Ce faceeee….? Responsabilii prăpădului de acum cresc în sondaje?

    Lasă băutura, șefule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes