Connect with us
Publicitate

Social

Soluția unei companii pentru criza de personal în salubritate, recalificarea: de la măturător, la șofer de autoutilitară

Publicat

pe

Măturătorii de stradă sau gunoierii, transformați în șoferi de autoutilitare, mecanici auto, mecanici utilaje. Așa a reușit să țină sub control criza de personal o firmă de salubritate din Brașov. Asta pentru că șofer pe mașina de gunoi nu acceptă chiar oricine să fie și, în plus, sectorul construcțiilor a luat o parte dintre oamenii care au dorit să plece la un salariu net mai mare, relatează Radio România Brașov FM.

Publicitate

În construcții, salariul minim pornește de la 3000 de lei. Firma de salubritate își recalifică astfel oamenii de aproximativ 3 ani și, până acum, sunt câteva zeci de astfel de cazuri.

„I-am înscris la cursuri, am suportat costurile acestor cursuri și apoi i-am promovat în posturile respective – bineînțeles cu acel spor salarial care se impune pentru o funcție calificată – peste dublu față de salariul pe care îl avea ca muncitor necalificat, gunoieri, măturător”, a spus Mihai Ion, director producție firmă de salubritate.

Firma le plătește tot, nu doar școala de șofer, ci și atestatele necesare, analizele medicale necesare. Conducerea știe că pe marea majoritate, cel puțin, îi fidelizează astfel, chiar dacă unii aleg să plece.

„Principalul beneficiu este fidelizarea omului. Atâta timp cât el a lucrat la noi câțiva ani, am văzut ce fel de om este, am considerat că este bine să îl promovăm, să îi asigurăm o calificare, o școală. Bineînțeles că omul a fost fidelizat, inclusiv material. Au mai existat și cazuri în care au plecat. De exemplu, noi am calificat peste 20 de muncitori necalificați (gunoieri, maturători) și în momentul de față avem undeva la 12 șoferi, 2 mecanici și 2 mecanici de utilaje. Asta înseamnă că minim 4 persoane au plecat”, a adăugat Mihai Ion.

Publicitate

Firma de salubritate are și alte inițiative prin care să își păstreze angajații. De exemplu, încă din 2019, firma le decontează serviciile de frizerie operatorilor de salubritate, le-a amenajat și cabine de duș și au și cotă de detergent. În plus, anual primesc salopete speciale de vară și iarnă, plus încălțăminte. Asta pe lângă salariu, bonuri de masă sau alte beneficii.

Foto Radioromaniabrasovfm.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes