Connect with us
Publicitate

Social

Solidaritate pentru francezul a cărui casă a fost distrusă de flăcări, în Moieciu de Sus. Apropiații lui Laurent Jouault au pornit o campanie de strângere de fonduri

Publicat

pe

Publicitate

Ceea ce focul a mistuit într-o noapte, oamenii speră să reclădească în câteva luni. Casa francezului Laurent Jouault a fost distrusă aproape în totalitate de un incendiu violent care a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă. Mai bine de șase ore s-au luptat pompierii cu flăcările, iar singura consolare a fotografului este că nimeni nu a fost rănit. Din fericire micul muzeu pe care l-a deschis în fostul atelier de tâmplărie al bunicilor soției sale nu a fost afectat de incendiu, iar toate exponatele au rămas intacte.

Apropiații francezului pasionat de fotografie și ai familiei lui au pornit o campanie de strângere de fonduri pentru a-i ajuta să reconstruiască ceea ce focul a distrus. Pe rețelele de socializare au fost postate deja zeci de mesaje de susținere, iar cei care vor să doneze orice sumă de bani o pot face prin următoarele metode:

  • Pentru transfer bancar: BRD RO18BRDE080SV41085860800.
    Titular cont: Pivariu Maria Felicia
  • Pentru Revolut: (004) 0752231772 sau @cabane.
    Titular de cont : Jouault Laurent


Mulți dintre cei care au aflat despre drama familiei s-au oferit să le întindă o mână de ajutor, iar oamenii de bine speră ca exemplul lor să fie urmat și de alții. Inclusiv mesajele postate pe facebook sunt emoționante.

M.R. : „Pentru Felicia era istoria familiei și copilăria, spun prietenii celor doi. Aici era locul în care toți eram primiți ca prieteni la un ceai, la o cafea, o vorbă bună. Poate cel mai mic muzeu din lume, dar cel mai mare din Moieciu de Sus e încă în picioare, însă proprietarii lui au rămas pe drumuri iar asta ne întristează teribil. De aceea, participăm și noi la strângerea de fonduri organizată în acest sens și vă invităm și pe voi, fiecare după posibilități, să o faceți. Pentru că oamenii care pun umărul la păstrarea și promovarea valorilor locale trebuie ajutați”.

Publicitate

E.G. : „Când îți arde casa, e cumplit. Eu am donat. Prin Revolut. Simplu. Nu pentru că Laurent e un artist, nu pentru că e un francez care iubește Romania și s-a stabilit aici, nu pentru că tatăl meu când era în viață îl aprecia și simpatiza, ci pentru că e un prieten la necaz. Și prietenii se ajută. Atât cât poți”.

M.C :Casa lui Laurent Jouault a fost distrusă de un incendiu, acum câteva zile. Pentru că ușa casei sale a fost deschisă necondiționat tuturor celor care au dorit să îi calce pragul, pentru că a împărtășit cu noi dragostea sa pentru frumos și pentru că ne este exemplu de voință și dăruire, dar și pentru că nu îmi pot imagina cum este să rămâi fără casă în mijlocul iernii sau cum este ca munca de o viață să dispară într-o clipa, vă rog să îl ajutam”.

Laurent Jouault are 52 de ani și s-a stabilit în România în urmă cu mai bine de 15 ani. S-a îndrăgostit de o româncă și s-a stabilit la Moieciu de Sus, acolo unde a venit pe lume și fiica lor. Pentru că a fost mereu pasionat de artă, francezul originar din Normandia și-a convins soția să lase pe mâna lui vechea casă a bunicilor ei. Aici a reușit să renoveze complet vechiul atelier de tâmplărie și l-a transformat într-un muzeu al fotografiei.

Vizitatorii care au trecut pragul muzeului au putut să admire aici o colecție impresionantă de aparate foto. Cel mai vechi are peste o sută de ani, cel mai nou datează din anii 2000, iar fiecare cameră de fotografiat are propria poveste. Laurent spunea că dacă nu ar s-ar fi mutat în România, probabil ar fi regretat decizia toată viața lui. Era fericit că trăiește alături de familie și prieteni, dar cel mai mult îl bucura faptul că zi de zi crea fotografii unice. S-a acomodat cu țara noastră, cu limba română și mai ales cu umorul autohton.

„Când mă întreabă cineva ce îmi place îi zic, băi nu știu ce va fi a doua zi, e tot timpul efervescență, e ceva extraordinar. Și când mă întreabă ce nu-mi place le zic băi nu știu ce va fi a doua zi și e greu de suportat”, glumea Laurent Jouault cu cei care îi treceau pragul muzeului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes