Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Soldaţii NATO din Franța cantonați la Cincu îi învață franceza pe liceeni din Făgăraș: „Suntem aici nu doar pentru a aduce forţe militare”

Publicat

pe

De trei luni, orele de limba franceză de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” Făgăraş se desfăşoară în prezenţa nativilor francezi, relatează Bună Ziua Brașov.

Publicitate

Militari din Franţa, aflaţi în misiune la Cincu, au încheiat un parteneriat cu colegiul făgărăşean, cu scopul perfecţionării limbii franceze a elevilor de liceu.

„Am avut şansa de a colabora cu militarii francezi în cadrul unui parteneriat cultural şi educativ. Misiunea principală a militarilor francezi a fost aceea de a-i asista pe elevii noştri la orele de limba franceză şi cu această ocazie s-a observat o îmbunătăţire a competenţelor lingvistice ale elevilor noştri”, a declarat Corina Şodolescu, prof. de limba franceză la Colegiul Naţional „Radu Negru“.

Partenerii acestui proiect spun că vor continua activităţile comune şi în perioada următoare.

Publicitate

„Suntem aici nu doar pentru a aduce forţe militare, ci şi pentru a reînnoi relaţiile dintre noi. Românii au rădăcini din civilizaţia franceză, la fel cum şi francezii au rădăcini din civilizaţia română”, a declarat François Xavier, reprezentantul militarilor francezi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes