Connect with us
Publicitate

Social

Şoferii RAT Braşov sunt exasperaţi de cei care parchează în staţiile de călători. Nu pot cupla captatoarele din cauza şoferilor care „parchează doar 5 minute”

Publicat

pe

Zi de zi, buna desfășurare a transportului public în comun este periclitată de către unii șoferi care parchează – fie pe termen lung, fie pe termen scurt – în stațiile RAT, din diferite motive: mersul la medic, la chioșc sau pur și simplu la o discuție între prieteni.

În acest sens preşedintele Sindicatul Liber 2015 al RAT Brașov, Ioan Zbârnea a participat la nenumărate discuții cu autoritățile refitoare la aceste nereguli, dar fără a înregistra vreun rezultat vizibil. „Reamintim faptul că vehiculele care efectuează transport public în comun circulă după un orar care este dat peste cap din cauza acestor <<acțiuni>>. La rugămințile conducătorilor auto de a părăsi locurile speciale pentru îmbarcare/debarcarea călătorilor, aceştia nu de puţine ori sunt blamați, înjuraţi sau chiar amenințați de către cei care ocupă abuziv stațiile RAT Brașov”, a declarat preşedintele sindicatului, Ioan Zbârnea.

,,Ne confruntăm la aproape fiecare cursă cu acest gen de obstacole, şoferii sunt uneori luați peste picior de cei care încalcă legea, iar amenințările sunt la oridinea zilei. Din aceste cauze automat nu putem respecta timpii de sosire în stații, iar cetățenii ne iau la întrebări. De cele mai multe ori anunțăm Poliția Locală, dar până la sosirea organelor competente, șoferii indisciplinați părăsesc locul și scapă <<basma curată>>”, după cum a relatat şi unul dintre şoferii Regiei.

„Vă aducem la cunoștință că în stațiile de la CEC, Onix, Patria şi Zizinului noile troleibuze ale operatorului au anumite puncte de reper pentru captarea la rețeaua de tensiune electrică. Acestea de cele mai multe ori sunt ocupate de către cei mai sus menționați nereuşind să se capteze la reţea, iar șoferul alături de călători este nevoit să aștepte eliberarea stației”, se mai arată în comunicatul Sindicatului Liber 2015 RAT Braşov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes