Connect with us
Publicitate

Social

Șoferii condamnați pentru că au condus băuți sau drogați nu vor mai avea dreptul să își ia permisul, vreme de 10 ani. Noua lege a fost adoptată de Senat

Publicat

pe

Lege dură pentru cei care conduc în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor. Senatul a adoptat proiectul de lege prin care şoferii condamnaţi că au condus băuţi sau drogaţi îşi pierd dreptul de a redobândi permisul pe o perioadă de până la 10 ani, anunță evz.ro.

Publicitate

Propunerea legislativă modifică şi completează unele normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Iar Camera Deputaţilor este decizională pe acest proiect.

„Senatul a votat astăzi o lege prin care şoferii condamnaţi pentru conducerea vehiculelor băuţi sau drogaţi pierd dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani. Aşa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de morţi pe drumurile României. Declasând-o de pe primul loc la decesele rutiere, în ultimii şase ani. După Legea Anastasia, a venit, ţinându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care şoferii prinşi cu alcoolemie mai mare de 0,8 la mie sau drogaţi nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”, a scris inițiatorl proiectului, senatorul Robert Cazanciuc, pe Facebook.

Pe 21 septembrieRobert Cazanciuc a anunţat că a depus la Senat un proiect de lege care să ajute la combaterea eficientă a consumului de droguri. Documentul prevede pedepse înăsprite. Dar şi circumstanţe agravante pentru cei care folosesc minori.

Publicitate

„Pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată. Se vor majora pedepsele privind şi finanţarea faptelor ce au legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate”, a explicat Cazanciuc, în postarea de pe reţeaua de socializare.

Potrivit senatorului PSD, iniţiativa legisaltivă mai prevede că folosirea minorilor în derularea de operaţiuni cu substanţe psihoactive va fi o circumstanţă agravantă în săvârşirea infracţiunilor privind traficul de doguri.

Legea Anastasia, așa cum a fost numită, pare că nu funcționează. În doar patru luni de la intrarea sa în vigoare au fost comise cel puțin 10 accidente mortale, de către șoferi băuți sau drogați. O recunoște chiar autorul proiectului, care propune sancțiuni și mai aspre pentru șoferii prinși sub influența drogurilor sau a alcoolului la volan.

Legea Anastasia, prezentată drept o armă menită să-i determine pe șoferi să nu mai conducă băuți sau drogați la volan, pare că nu funcționează. O recunoaște chiar autorul actului normativ. Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat că în cele patru luni de la intrarea în vigoare a actului normativ au fost comise în jur de zece accidente mortale, de către șoferi băuți sau drogați.

Faptul că vor sta la închisoare, fără posibilitatea suspendării pedepsei, așa cum prevede Legea Anastasia, nu este suficient. Șoferii continuă să urce băuți sau drogați la volan și, mai mult, chiar să comită accidente mortale. În aceste condiții, urmează să intre în parlament un nou proiect de lege. Acesta este menit să propună noi sancțiuni împotriva șoferilor băuți sau drogați.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes