Connect with us
Publicitate

Social

Șoferii agresivi în trafic sau cei care provoacă accidente ar putea plăti polițe de asigurare mai scumpe

Publicat

pe

Şoferii agresivi în trafic cu accidente la activ ar putea plăti poliţe RCA usturătoare. Autoritatea pentru Supravegherea Financiară vrea să modifice sistemul de bonus-malus, astfel încât sancţiunile să fie mai dure pentru cei indisciplinaţi în trafic. Oricum valoarea poliţelor a crescut în ultimul an, chiar s-a dublat în anumite situaţii.

Publicitate

Potrivit observatornews.ro, s-a modificat sistemul bonus-malus, astfel că şoferii care sunt disciplinaţi vor fi recompensaţi, iar cei care produc accidente vor trebui să plătească suplimentar pentru poliţa RCA.

Este una dintre modificările la care se gândesc cei de la ASF, asta în contextul în care, în România, se produc din ce în ce mai multe accidente. Suntem pe primul loc în UE la numărul de incidente rutiere.

A crescut, de altfel, dauna medie pe care o plătesc companiile de asigurări, cu 12 procente în comparaţie cu anul trecut, astfel că dauna medie depăşeşte suma de 10.700 de lei.

Publicitate

Această modificare a sistemului bonus-malus nu este singura la care se gândesc autorităţile. În perioada următoare, maşinile vor fi monitorizate în trafic, în aşa fel încât autorităţile să poată vedea dacă au sau nu RCA valabil.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes