Connect with us
Publicitate

Eveniment

Şoferi cu viteze excesiv de mari prinşi de poliţiştii braşoveni

Publicat

pe

În perioada 17 – 23 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeșțean Brașov au organizat și desfășurat acțiuni punctuale în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru a asigura un grad corespunzător al disciplinei rutiere.

Publicitate

Analiza cauzelor generatoare a accidentelor rutiere cu urmări grave este reprezentată de viteza neadaptată la condițiile de drum sau peste limita legală, neacordarea de prioritate de trecere a pietonilor sau de abateri săvârșite de către pietoniori bicicliști. Astfel, activitățile desfășurate de polițiștii rutieri s-au concentrat pe combaterea și prevenirea acestor cauze și a comportamnetului agresiv al conducătorilor de vehicule

În cadrul activitătilor desfășurate în această perioadă polițiștii au identificat 763 de abateri la regimul rutier, dintre acestea 502 sancțiuni le-au fost aplicate conducărilor auto pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Pentru depăsirea vitezei cu peste 50 km /h față de limita maximă admisă pe sectorul de drum, pe lângă sanțiunea contravenională principală, celor 47 de conducători auto depistați de aparatul radar le-au fost retinute si permisele de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată de timp.

Publicitate

De asemenea, pentru combaterea celorlalte cauze generatoare ale accidentelor rutiere, 152 de biciciliști au fost depistați încălcând prevederile legale, iar alți apropate 100 de pietoni au fost surprinși în timp ce traversau strada prin loc nepermis.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes