Connect with us
Publicitate

Eveniment

Şofer fără permis, prins la Predeal. Avea TIR-ul neînmatriculat şi cu numere „fake”

Publicat

pe

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Predeal au întocmit un dosar de cercetare penală și efectuează verificări, după ce au identificat în trafic un autocamion cu numere de înmatriculare ce nu corespundeau din punct de vedere al legalității.

Constatarea polițiștilor a avut loc în data de 5 aprilie, când, în jurul orei 23.30, a fost oprit pe DN 1 un autocamion cu remorcă.

În timpul verificării documentelor, polițiștii au constatat că permisul de conducere al bărbatului, 53 de ani, este reținut pentru alte abateri rutiere, iar la momentul controlului nu avea dreptul de a conduce valabil.

De asemenea, în urma verificării ansamblului de vehicule, s-a constatat că atât capul tractor cât și semiremorca se aflau sub un sechestru asigurator, având indisponibilizat dreptul de a circula pe drumurile publice.

Publicitate

Pentru a nu atrage atenția prin lipsa plăcuțelor de înmatriculare, bărbatul ar fi montat alte plăcuțe de înmatriculare pe vehicul, neconforme cu cele standard, iar la remorcă ar fi atașat o plăcuță de înmatriculare de la un alt vehicul. Tot la control, polițiștii au stabilit că vehiculele nu aveau inspecția tehnică periodică valabilă și nici nu erau asigurate din punct de vedere al riscului în caz de accidente.

Față de situația de fapt constatată, a fost întocmit un dosar penal, urmând a continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes