Connect with us
Publicitate

Sport

Șoc sub Tâmpa: FC Brașov și-a pierdut dreptul de a evolua în Liga 2 după o decizie a TAS

Publicat

pe

Publicitate

FC Brașov și-a pierdut dreptul de a evolua în Liga 2 după ce a pierdut procesul la Tribunalul Arbitral al Sportului din Lausanne. Astfel, dacă conducerea clubului va hotărî să rămână în competiție, echipa galben și negrilor va fi nevoită să evolueze în Liga 3 în sezonul competițional 2023-2024. În locul lor, AFC Progresul 1944 Spartac a fost confirmată ca echipă înlocuitoare.

Tribunalul Arbitral al Sportului a emis luni, 7 august, decizia privind neacordarea certificatului pentru participarea în ediția 2023-2024 a Ligii 2 în cazul Asociaţiei Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte.

La începutul lunii iulie, Departamentul de Licențiere al Federației Române de Fotbal a refuzat să acorde licența de participare în Liga 2 echipei Brașov, invocând criteriul financiar. Ca urmare, decizia inițială a fost menținută de către Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS), stabilind că FC Brașov nu va primi licența pentru sezonul viitor.

Apelul clubului a fost respins și decizia comisiilor de licențiere a fost validată.

Publicitate

Prin urmare, AFC Progresul 1944 Spartac va evolua în ediția 2023-2024 a Ligii 2.

Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de Adrian Stângaciu, manager al departamentului juridic FRF, și de Paul Ciucur, avocat FRF.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes