Connect with us
Publicitate

Social

„Șmecherii care sfidează cu opulența și luxul” au intrat în vizorul Fiscului. Informații despre această categorie de români vor fi culese și de pe Facebook, Instagram sau Tik Tok

Publicat

pe

Pentru a mai aduna bani la bugetul de stat, inspectorii ANAF au pus ochii pe românii care se laudă cu averile lor impresionante pe rețelele de socializare. Lucian Heiuș, directorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a anunțat că de la 1 iulie vor începe controale masive pentru verificarea sursei averilor fiecărui român.

Publicitate

„Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care îl afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând și care în viața lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au, constați că ele sunt aproape inexistente. Este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe, şi ei nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit”, a declarat șeful ANAF, citat de digi24.ro.

Directorul ANAF spune că informațiile despre aceste persoane vor fi culese inclusiv de pe rețelele de socializare, acolo unde foarte mulți români se laudă cu mașini de lux, bijuterii sau chiar se pozează cu sume de bani fabuloase doar ca să strângă aprecieri din partea urmăritorilor.

„Luăm informaţii de peste tot, inclusiv de pe Facebook. Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care îl afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând și care în viața lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au, constați că ele sunt aproape inexistente”, a mai precizat Lucian Heiuș, pentru aceeași sursă.

Publicitate

Autoritățile spun că CNP-urile a 561.000 de persoane, verificate în perioada 2016 – 2020, au acumulat o diferență de 20 de miliarde de euro între veniturile estimate și cele declarate și impozitate. Cele mai mari sume acumulate de persoane fizice care nu ar fi plătit taxe către stat se află în următoarele zone:

  • Regiunea Brașov: 11,3 miliarde lei
  • București: 29,9 miliarde lei
  • Cluj: 14,3 miliarde lei
  • Craiova: 6,3 miliarde lei
  • Galați: 12,4 miliarde lei
  • Iași: 12,5 miliarde lei
  • Ploiești: 19,4 miliarde lei
  • Timișoara: 8,4 miliarde lei

Șeful ANAF spune că lunar 70 de echipe de control vor face verificări în toată țara pentru a-i depista pe cei care și-au dobândit averile în mod ilicit.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes