Connect with us
Publicitate

Eveniment

Situaţie fără precedent! Poliţia Locală Zărneşti a amendat o femeie pentru că şi-a căutat dreptatea la Avocatul Poporului

Publicitate

Publicat

pe

O petentă care s-a adresat instituției Avocatul Poporului cu o petiție privind o posibilă încălcare a dreptului de proprietate privată a fost amendată de Poliția locală Zărnești, cu suma de 800 lei, așa cum rezultă expres din procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției.

Publicitate

Printre drepturile și libertățile fundamentale garantate oricărui cetățean al unui stat se numără și dreptul la petiționare. Cetățeanul care recurge la dreptul de petiționare este protejat de norma constituțională, împotriva oricăror acte de sancționare şi pedepsire a sa pentru petițiile adresate potrivit legii, iar dacă autoritățile publice refuză să răspundă cererilor primite sub formă de petiții, cetățenii se pot adresa instanței de judecată, pe calea contenciosului administrativ.

Legea nu prevede sancționarea unui petent cu amendă, în condițiile în care acesta se adresează în mod repetat autorității sesizate, fiind nemulțumit de răspunsurile primite.

Sancționarea petentei pentru că și-a exercitat un drept constituțional, dreptul de petiționare, adresându-se în acest sens Avocatului Poporului, este o măsură dispusă în afara cadrului legal.

Publicitate

Avocatul Poporului este garantul constituțional al drepturilor și libertăților, iar dreptul de a adresa petiții instituției Avocatul Poporului aparține oricărui cetățean, acest drept nu poate fi restricționat de către nicio autoritate publică locală, cu excepția restrângerilor legale, situația semnalată fiind fără precedent.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes