Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Situaţie disperată la Braşov: „În spitalele Covid intrăm în gardă fără locuri disponibile”

Publicat

pe

După ce Braşovul a avut astăzi un număr record de infectaţi cu Covid-19 – 62 de noi cazuri de îmbolnăviri – Dr. Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov a spus, într-o intervenţie telefonică în direct la postul de televiziune Digi24, că „situaţia este mai mult decât serioasă pentru că spitalele sunt împărţite pe suspecţi covid şi confirmaţi. În spitalele cu suspecţi încercăm să nu punem împreună pacienţii pentru că nu ştim care este pozitiv şi care nu şi nu vrem să nu se contamineze în timpul acelei spitalizări, astfel că locurile sunt puţine şi greu de împărţit”.

Şefa de la Infecţioase a recunoscut că se confruntă cu o situaţie extrem de dificilă şi în spitalele cu pacienţi confirmaţi cu Covid-19. „În spitalele cu pacienţi confirmaţi Covid există de asemenea un rulaj mare şi o încărcare mare a acestora cu pacienţi, astfel încât majoritatea spitalelor intră în gardă cu puţine locuri disponibile sau fără locuri disponibile, ceea ce este tragic pentru că pacienţii vin în continuare”.

De asemenea, Terapia Intensivă de la Braşov este plină în permanenţă, iar pentru a face faţă numărului mare de noi îmbolnăviri Andreea Moldovan a recunoscut că a apelat la o soluţie extremă la sfârşitul săptămânii trecute. „Terapia Intensivă este plină. Săptămâna trecută, în week-end, a fost necesară transferarea pacienţilor care necesitau suport ventilator si supraveghere ATI în Harghita şi Covasna, deoarece la noi nu mai aveam locuri”, a spus directorul medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Marin Mora

    3 iulie, 2020 at 9:32 pm

    Din cauza turistilor care vin masiv in judetul Brasov au explodat cazurile de infecatrii cu Sars Cov 2!!! Ar trebui luata masura : NICI un turist NU intra in Brasov fara a fi testat!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes