Connect with us
Publicitate

Social

Situație alarmantă la Servicul de Ambulanță din Brașov. Timpul de intervenție în cazurile grave, aproape dublu față de ținta de 15 minute. Frica de COVID, principala cauză

Publicat

pe

În Brașov, Serviciul de Ambulanță face față cu greu numărului mare de solicitări., scrie Europa FM.

Publicitate

A crescut numărul bolnavilor în stare gravă. Sunt 400 de intervenții zilnice și mai puțin de 60 de ambulanțe.

Din păcate, mulți oameni refuză să meargă la spital de teamă că se îmbolnăvesc de COVID-19, spune managerul Serviciului de Ambulanță Brașov, David Levente:

„Din 7.000 de pacienți, 3.000 rămân acasă pentru că nu vor să meargă la spital. Cheamă ambulanța în speranța că ambulanța rezolvă cazul, cazul depășind nivelul de competență al ambulanței. (…) Peste două zile iarăși sună, iar trebuie să te duci. Avem cazuri din acestea foarte multe.”

Publicitate

În noiembrie, de exemplu, timpul de intervenție la o urgență a ajuns în Brașov la 24 de minute:

„În mod normal, o ambulanță are ținta să ajungă la o urgență de cod roșu în mediul urban, în 15 minute maximum. În noiembrie, în mediul urban, o ambulanță, la un cod roșu, a ajuns în 24 de minute. De ce s-a ajuns aici? Pentru că sunt mulți bolnavi, bolnavii sunt duși la spital, spitalele sunt arhipline, am avut ambulanțe, au așteptat o oră la spital să li se preia pacientul. Acești timp, crescând, un infarct nu așteaptă, omul ăla poate să moară.”

Sursa: Europa FM

Foto: Facebook / Servicul de Ambulanta Brasov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes