Connect with us
Publicitate

Eveniment

Situația pagubelor produse de revărsarea Ghimbăşelului în Stupini: 143 de case afectate, 78 de beciuri inundate şi aproape 2 kilometri de drum acoperit de ape

Publicat

pe

Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă a făcut o primă evaluare a pagubelor provocate de inundaţiile din Stupini, după ce un dig al pârâului Ghimbăşel a fost spart. Astfel, după prima evaluare a primăriei s-au constatat următoarele: 

  • 143 de case afectate
  • 78 de anexe gospodărești, inclusiv beciuri, inundate
  • 14 obiective economice
  • 1,8 km de străzi
  • 32 de fântâni

Măsurile dispuse la nivelul Unității Administrativ Teritoriale Brașov conform situației create:

  • Monitorizarea continuă a fenomenelor pe timpul avertizărilor hidro-meteorologice
  • Asigurarea permanenței la nivelul Primăriei Municipiului Brașov
  • Pregătire forte SVSU, precum şi a materialelor şi mijloacelor de intervenție
  • La ora transmiterii prezentului Raport Operativ, de la ISU Brașov s-a primit avertizare COD PORTOCALIU – până în data de 30.08.2021 – ora 16:00.

“Am fost în Stupini în prima parte a zilei pentru a mă asigura că autoritățile de intervenție acționează asupra consolidării digului care s-a rupt pe partea stângă, astfel încât să oprim pericolul imediat. Primăria Brașov a intervenit în teren alături de ISU, Jandarmerie și SEGA. În acest moment, breșa din dig este astupată, iar digul a fost înălțat pe partea dreaptă.

Acum se intervine cu motopompe pentru a scoate apa din gospodării. Am solicitat și sprijin extern din Covasna si Făgăraș pentru a suplimenta motopompele SVSU și ale pompierilor din Brașov.

Publicitate

La orele 15:00 am constituit un grup de voluntari la Primăria Brașov care, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, a început evaluarea daunelor din fiecare gospodărie în vederea pregătirii rapoartelor prin care putem acorda ajutor financiar familiilor afectate.

Viceprimarul Flavia Boghiu coordonează în acest moment o acțiune care presupune distribuirea de apă potabilă către gospodăriile ale căror fântâni au fost afectate de inundații și pregătește unități de cazare pentru persoanele care vor solicita evacuare”, a declarat primarul Allen Coliban.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes