Connect with us
Publicitate

Eveniment

Site-ul Ministerului Educației a fost spart. Ce mesaj au transmis hackerii

Publicat

pe

Este alertă, din nou, la Guvern după ce site-ul ministerului Educației a fost spart de hackeri. Acesta este cel de-al doilea atac informatic prin care trece o instituție care aparține Guvernului României, după ce în urmă cu trei săptămâni a fost spartă și pagina de internat a ministerului Dezvoltării.

Publicitate

În această dimineață, site-ul ministerului Educației a fost blocat complet, iar vreme de câteva zeci de minute a apărut un mesaj al hackerilor care îndeamnă elevii să nu mai meargă la ore pentru că ar fi o pierdere de timp.

„Sistemul de învățământ românesc este unul foarte prost, care nu te învață absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informații inutile. Pe cine putem da vina? Pe profesori? Nici vorbă, ei sunt mai proști decât elevii. Faptul că acceptă să lucreze pentru un salariu de …, într-un mediu și mai … arată nivelul lor de inteligență, care nu este foarte ridicat. Dragi elevi, nu vă mai bateți capul cu școala, e o pierdere de timp. Ce te învață școala în 10 ani poți învăța gratis, pe Youtube. Guvernul v-a făcut să credeți că dacă nu aveți studii superioare sunteți proști și veți avea salarii mici, dar sunteți și mai proști dacă îi credeți și îi ascultați”, este mesajul postat pe site-ul ministerului Educației, în urma atacului cibernetic.

Acum, pagina Ministerului Educației se deschide doar cu o eroare.

Publicitate

Pe 18 aprilie și site-ul ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a fost spart, iar pagina nu a putut fi accesată timp de de câteva ore. Atacatorii virtuali au anunțat prin așa-numita „Operaţiunea România” că în curând parlamentarii care au încălcat legea vor fi demascați și trași la răspundere pentru faptele lor.

Mesajul transmis de aceștia era unul împotriva corupției din țara noastră care, spun ei, afectează dezvoltarea socială și economică a României.

„Din păcate, corupţia este încă o problemă majoră în ţara noastră şi afectează negativ dezvoltarea socială şi economică. Cu toate acestea, sunt convins că putem schimba această situaţie prin angajamentul nostru ferm împotriva corupţiei şi prin faptul că ne unim forţele pentru a lupta împotriva acesteia. În acest sens, trebuie să fim foarte atenţi şi să nu acceptăm niciodată acţiunile corupte ale celor care se află la Putere. În curând, toţi parlamentarii României vor fi demascaţi pentru acţiunile lor corupţie şi vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor”, este o parte din anunţul hackerilor postat pe 18 aprilie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes