Connect with us
Publicitate

Eveniment

Site-ul ministerului Dezvoltării a fost spart. Hackerii au lăsat un mesaj de susținere pentru frații Andrew și Tristan Tate

Publicat

pe

Hackerii au pus ochii pe paginile de internet ale instituțiilor guvernamentale. În a doua zi de Paște, site-ul ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a fost spart, iar pagina nu a putut fi accesată timp de de câteva ore. Atacatorii virtuali au anunțat prin așa-numita „Operaţiunea România” că în curând parlamentarii care au încălcat legea vor fi demascați și trași la răspundere pentru faptele lor, anunță gândul.ro.

Mesajul transmis de aceștia este unul împotriva corupției din țara noastră, care spun ei afectează dezvoltarea socială și economică a României.

„Din păcate, corupţia este încă o problemă majoră în ţara noastră şi afectează negativ dezvoltarea socială şi economică. Cu toate acestea, sunt convins că putem schimba această situaţie prin angajamentul nostru ferm împotriva corupţiei şi prin faptul că ne unim forţele pentru a lupta împotriva acesteia. În acest sens, trebuie să fim foarte atenţi şi să nu acceptăm niciodată acţiunile corupte ale celor care se află la Putere. În curând, toţi parlamentarii României vor fi demascaţi pentru acţiunile lor corupţie şi vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor”, este o parte din anunţul hackerilor.

De asemenea, postarea atacatorilor cuprinde și îndemnuri la clonarea de carduri sau de accesarea ilegală a conturilor de pe rețelele de socializare.

Publicitate

Mai mult, hackerii au și un mesaj de susţinere a fraţilor Tate, despre care spun că sunt nevinovați. În acest moment, Andrew şi Tristan Tate sunt cercetaţi pentru trafic de persoane şi se află în arest la domiciliu.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a transmis luni, prin intermediul unui comunicat postat pe Facebook, că lucrează la soluționarea problemelor tehnice apărute și colaborează cu autoritățile statului responsabile cu securitatea cibernetică pentru investigarea cauzelor incidentului.

„Datorită intervenției prompte a personalului de specialitate din cadrul ministerului, nicio informație publicată pe site-ul www.mdlpa.ro nu a fost depreciată sau pierdută. După finalizarea verificărilor de specialitate, site-ul www.mdlpa.ro va fi din nou disponibil tuturor utilizatorilor. Prioritatea ministerului este soluționarea cu succes și cât mai rapidă a incidentului, pentru a ne asigura că site-ul nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și că utilizatorii acestuia îl pot folosi din nou fără riscuri”, se arată în comunicatul MDLPA.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes