Connect with us
Publicitate

Administrație

Sistemul centralizat de termoficare caută să racordeze consumatorii mari din oraș. Primele ținte: Spitalul, școlile și grădinițele din cartierul Tractorul dar și noul complex rezidențial de pe Sânzienelor

Publicat

pe

Pavilionul Tractorul al Spitalului Clinic Județean Brașov ar putea fi branșat la sistemul centralizat de termoficare abia la anul. Vorbim despre racordarea la noua rețea din zonă, realizată printr-un program cu fonduri elvețiene, conform Radio România Brașov FM.

Publicitate

Branșarea Spitalului Tractorul face parte din strategia de dezvoltare a sistemului centralizat, prin care, într-o primă fază sunt racordate mari consumatori non-casnici. Aceasta va fi una din investițiile propuse noii administrații, după cum a spus directorul Serviciului Public Local de Termoficare – SPLT Braşov.

“Este un obiectiv strategic, una la mână. El în sine ca spital este un consumator mare și pe breteaua care va face legătura între rețeaua de transport și Spitalul Tractorul mai avem două grădinițe și o școală care se pot branșa. Mai mult decât atât, din punct de vedere al execuției nu am întâmpinat problema pe care am avut-o la Spitalul Județean, în sensul că Spitalul Tractorul se află pe terenul Primăriei și atunci eu, aflat în subordinea Consiliului Local, pot face investiții într-un obiectiv care se află pe terenul Primăriei”, a declarat Mircea Marin.

În zona Tractorul ar urma să fie  racordat la sistem și Colegiul Tehnic Mircea Cristea. Cât despre pavilionul central de la Spital Județean, acesta mai așteaptă:

Publicitate

“Spitalul Județean nu numai că nu este în subordinea Consiliului Județean ci a Consiliului Județean dar și terenul pe care e Spitalul Județean este al Consiliului Județean. Lucrurile s-au complicat, în sensul că pot aduce treaba până la poartă, dar nu pot dispune legal să fac o investiție din bani alocați de la Consiliul Local într-o proprietate a Consiliului Județean. De la poarta spitalului până la punctul termic interior, de unde se interconectează toate micro-rețelele din spital, aia trebuie să facă dânșii investiția”, a adăugat Mircea Marin.

La pavilionul Astra este aceeași situație, chiar dacă aici a fost deja instalată conducta pe sub strada Nicolae Titulescu, la momentul în care și Compania Apa făcea lucrări în zonă.

Mai mult, SPLT Brașov încearcă să convingă dezvoltatorii imobiliari care vor să construiască complexul rezidenţial din locul fostei Întreprinderi de Reparaţii Vagoane (CFR SIRV Braşov) de pe Aleea Sânzienelor să renunțe la centrala de cvartal și să se branșeze la sistemul centralizat.

„Voi încerca să discut cu dezvoltatorii imobiliari, pentru a-i convinge să se racordeze la sistemul centralizat.  În acest fel, vor renunţa la acea centrală de cvartal care, chiar şi modernă, tot va fi o sursă de poluare”, a declarat directorul SPLT, Mircea Marin.


Foto radioresita.ro

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes