Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Singurul câine de intervenţie al salvamontiştilor de pe Valea Prahovei, aruncat în jnepeni de o turistă „pantofară”: „Astăzi, Carp a fost lovit de un pantof roz”

Publicat

pe

Publicitate

Incidentul a fost relatat de salvatorul montan Sergiu Frusinoiu, cel care participă la nenumărate intervenții de salvare alături de Carp, singurul câine de salvare montană din Prahova.

Carp este singurul câine de salvare montană la nivelul județului și a participat la numeroase acțiuni de salvare. În loc de recunoștința celor care ajung pe munte, Carp a avut parte de un tratament incalificabil din partea unei turiste.

Sergiu Frusinoiu, membru al singurei unități canine a Salvamont Prahova, a relatat, pe o pagină de socializare, cum singurul câine de salvare montană a fost lovit fără milă de o turistă, care a invocat faptul că „s-a speriat”.

Relatarea a fost prezentată și de Salvamont România – Dispeceratul Național:

Publicitate

„Astăzi, Carp a fost lovit de un pantof roz. Totdeauna am fost apărătorul așa-zișilor „pantofari”, am empatizat cu aceștia gândind că vor și ei să vadă muntele și că nu trebuie să investească o mică avere în echipament pentru a putea, mai ales că nu toți își permit să îl achiziționeze.

Muntele este pentru toată lumea și m-am opus totdeauna oricărei îngrădiri a accesului la acesta. Și eu am urcat cu teneși când eram mic și am crescut mare dar nu încurajez deloc asta.

Astăzi am ieșit la o alergare cu Carp pe Jepii Mici la urcare și Jepii Mari la coborâre. Carp, cel mai bun prieten al meu dar și colegul meu, când alergăm, este cu câțiva metri în fața mea.

De obicei, oamenii, când îl văd, se bucură și încearcă să interacționeze cu el. Astăzi nu a fost ca de obicei, la coborârea pe Jepii Mari, am întâlnit o domniță însoțită de doi flăcăi la care am strigat din timp să nu se sperie de cățel deoarece vegetația abundentă nu îl lăsa să se vadă decât când era foarte aproape.

Domnița, cea avertizată în prealabil, se sperie inexplicabil și îi aplică un șpiț în burtă, aruncându-l în jnepenii care l-au salvat de o cădere potențial fatală. Am dat din cap dezaprobator și mi-am continuat alergarea, oprindu-mă după ceva zeci de metri pentru a-l pupa.

Unde vreau să ajung este: dacă ești terifiat de munte și trebuie să sufli în vuvuzele non stop, să asculți muzică în boxe portabile și să lovești animale doar că îți e frică de tot ce mișcă, te rog, stai acasă sau găsește-ți altă activitate. Muntele nu e de tine și e ok!

Cu siguranță voi fi întrebat de ce nu m-am oprit la cei trei iar răspunsul este: cu siguranță totul ar fi degenerat în violență și aș fi fost nevoit să mă apăr ceea ce, cu siguranță, nu ar fi făcut cinste însemnelor de pe tricoul meu roșu și s-ar fi opus eticilor mele personale la adresa locului meu de munca.

P.S. În viitor mă aștept să fiu îmbăiat cu spray de urs, și eu și Carp, luând în considerare că regimul de vânzare ale acestora este același ca și al deodorantului”., se arată în postarea de pe pagina personală de Facebook a salvamontistului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes