Connect with us
Publicitate

Social

Sindicaliștii brașoveni din sănătate sunt împotriva obligativității certificatului verde la locul de muncă. Nici pentru testarea periodică nu vor să plătească din buzunarul propriu

Publicat

pe

De teamă că ar putea rămâne fără locuri de muncă, o parte dintre angajații sistemului sanitar din Brașov și-au spus nemulțumirile în fața prefectului Cătălin Văsii. Într-o ședință convocată la prefectură, sindicaliștii CNSLR Frăția și Medisan-Sanitas au respins eventuala introducere obligatorie a certificatului verde la locul de muncă.

Publicitate

În plus, lidera de sindicat de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov a declarat că angajații nu vor să suporte din buzunarul propriu cheltuielile legate de testarea periodică. Sindicaliștii spun că, potrivit legii privind sănătatea și securitatea în muncă, angajatorul este cel care are obligația să ia măsurile necesare pentru asigurarea securității și protecția sănătății lucrătorilor.

Cum prefectul este reprezentantul autorităților centrale în teritoriu, Cătălin Văsii i-a asigurat pe sindicaliști că va transmite doleanțele lor către Guvern și către Parlamentul României.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes