Connect with us
Publicitate

Turism

Sinaia, Poiana Brașov și Predeal, staţiunile din ţară cele mai căutate în primele patru luni ale anului. Numărul rezervărlor a crescut cu 50% faţă de anul trecut

Publicat

pe

Compania Bibi Touroperator anunță că numărul rezervărilor pentru pachete turistice la munte și în stațiuni balneare din România a crescut aproape 50% în primele patru luni ale acestui an față de perioada ianuarie-aprilie 2022, acest fapt reprezentând o revenire în forță a turismului din țara noastră în perioada post-Covid-19.

Tariful mediu al unui sejur montan contractat în primele patru luni ale anului a fost de 535 de lei, în creștere cu 28% în comparație cu prețul mediu al unui sejur rezervat în primele patru luni ale anului trecut. Durata media a unui sejur în destinațiile montante a rămas aceeași, de trei zile. Topul destinațiilor montane este condus de Sinaia, Poiana Brașov și Predeal, transmite economica.net.

Publicitate

În ce privește segmentul balneo, prețul mediu al unui sejur rezervat în ianuarie-aprilie 2023 a fost de 1.050 de lei, în creștere cu 16% față prețul mediu în ianuarie – aprilie 2022. Durata medie a unui sejur a rămas neschimbată, de 4 nopți. Top 3 destinații balneo sunt în acest an Băile Felix, Călimănești Căciulata și Băile Herculane.

”Turismul în stațiuni montane și balneo din România a crescut puternic în primele 4 luni ale lui 2023 față de acceași perioadă a anului trecut. Odată cu depășirea pandemiei, fie că vorbim de practicarea sporturilor de iarnă sau de activități de relaxare și tratament, românii regăsesc în număr din ce în ce mai mare oportunitățile și ofertele pe care chiar țara noastră le pune la
dispoziție, ceea ce este desigur îmbucurător”, a declarat Adrian Voican, președinte Bibi Group4Travel.

Hotelierii de la munte și balneo îi așteaptă de altfel pe români cu pachete speciale și în perioada minivacanței de 1 iunie și Rusalii. Pe Valea Prahovei mai sunt disponibile oferte cuprinse între 600 lei/persoană pentru un sejur de trei nopți la un hotel de 3* cu mic dejun inclus și 1.600 de lei/persoană tot pentru un sejur de trei noți la un hotel de 5* cu mic dejun și acces la zona spa.

Publicitate

În Băile Felix, un sejur de trei nopți în aceeași perioadă la un hotel de 3* costă 550 de lei/persoană, cu mic dejun și acces la piscină, iar la un hotel de 5* ajunge la 3.100 de lei/persoană sejur de patru nopți, cu demipensiune, prânz festiv, programe de divertisment și acces la zona spa.

Bibi Touroperator, membru Bibi Group4Travel, este unul dintre cei mai importanți touroperatori de pe piața locală specializați exclusiv pentru România. Compania se situează pe poziția a doua în topul național al CNIPMMR 2022 și este parte a grupului Bibi, un brand românesc creat în urmă cu peste 30 de ani, care are activități în domeniile turism și HoReCa

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes