Connect with us
Publicitate

Social

SIMULARE VIDEO / Viitoarea Autostradă Brașov – Ploiești este deja contestată. Conducerea Castelului Cantacuzino din Bușteni nu este de acord cu noul traseu aprobat de autorități

Publicat

pe

Nici bine nu a fost aprobat că deja traseul viitoarei autostrăzi Brașov – Ploiești este contestat. Conducerea Castelului Cantacuzino din Bușteni a anunțat că această variantă propusă de autorități va duce la distrugerea turismului de pe Valea Prahovei. Reprezentanții obiectivului turistic spun că tronsonul ar încălca zona de protecție a castelului pentru că șoseaua de mare viteză va trece chiar prin spatele monumentului istoric.

Publicitate

„Acum, un nou plan a ieșit la rampă, care va produce prejudicii și va duce la distrugerea permanentă a întregii industrii turistice din Bușteni și împrejurimi. Un tronson de autostradă poziționat direct deasupra orașului, aproape de casele, pensiunile și hotelurile din zonă; nu în ultimul rând, un tronson care ar urma să fie construit la aproximativ 30 de metri deasupra Castelului Cantacuzino, afectând întreaga configurație a văii”, au declarat reprezentanții obiectivului turistic.

Cei care contestă traseul viitoarei autostrăzi au făcut și o simulare video a modului în care va arăta șoseaua de mare viteză. Ei au vrut să arate cât de aproape de castel va fi această autostradă.

Simulare autostrada

Simulare autostrada

Publicitate

„După cum se observă în simularea video, tronsonul de autostradă ar traversa în mod ilegal și aria protejată a acestui monument istoric de categorie A. Cum ar putea fi acesta rezultatul a peste 40 de ani de planificare? Acest proiect distruge veniturile potențiale ale industriei turismului, ce s-a consolidat de-a lungul anilor, lucru ce se reflectă în numărul mare de restaurante, pensiuni și hoteluri existente, dar și nou construite. Inclusiv Castelul Cantacuzino s-a dezvoltat continuu începând din 2008, devenind astăzi unul dintre cele mai importante repere turistice ale României, estimat la peste 450.000 de vizitatori până la finalul anului. Aceștia doresc să se bucure de magnificii Munți Bucegi și de edificiul istoric”, au mai spus reprezentanții castelului.

Castelul Cantacuzino este situat pe locul unei vechi cabane de vânătoare care a existat încă din secolul al XVIII-lea. Are o vechime de peste 100 de ani și a servit drept popas pentru familia Cantacuzino în drumul lor spre Brașov. Castelul Cantacuzino a fost construit între 1901 și 1911 în stil neoromânesc, singurul stil românesc din istoria arhitecturii care a reînviat tradiția, i-a întărit originile și a legat-o de prezent. Stilul arhitectural neoromânesc este probabil cel mai bogată moștenire pe care România a oferit-o până acum culturii lumii.

În prezent, turiști din întreaga lume vizitează castelul, mai ales după ce a devenit una dintre locațiile de filmare ale serialului NETFLIX de succes, „Wednesday”. Grupuri din Japonia, China, Australia, America și toată Europa se întâlnesc acolo în fiecare zi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes