Connect with us
Publicitate

Sport

Simone Tempestini a câștigat cea de-a cincizecea ediție a Raliului Brașovului

Redactia Brasov

Publicat

pe

Echipajul Simone Tempestini / Sergiu Itu a câștigat Tess Rally Brașov powered by Pro-X, cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2021. La volanul unei Skoda Fabia R5, Simone Tempestini a dus un foarte frumos duel cu Mads Østberg, campionul mondial WRC-2, până cu două probe înainte de final. Atunci, motorul Citroen-ului C3 Rally2 pilotat de norvegian a cedat, forțându-l să abandoneze. Bogdan Marișca a avut de muncit pentru locul secund, încheind la doar 7,2 secunde în fața ocupantului ultimei poziții pe podium, Sebastian Barbu.

Publicitate

Cea de-a 50-a ediție a Raliului Brasovului a avut toate ingredientele unui eveniment automobilistic de succes: atât probe noi cât și unele clasice, o specială desfășurată pe timp de noapte, condiții meteo schimbătoare, suprafețe de rulare cu diverse grade de aderență și 82 de echipaje la start, printre care cvintuplul campion național Simone Tempestini și campionul modial WRC-2, Mads Østberg.

Pilot de uzină Citroen Racing, alături de care va participa și în acest sezon al campionatului mondial, Mads Østberg a concurat pentru prima dată în Romania. Acesta era văzut ca principal favorit la victoria de la Brașov, însă Simone Tempestini i-a făcut o concurență foarte puternică. După ce Tempestini a fost mai rapid cu o jumătate de secundă pe prima specială, Østberg le-a câștigat pe următoarele trei, având un avans de 7,8 secunde înainte de proba finală de vineri, Poiana în urcare, desfășurată la lumina farurilor. Multiplul campion național al României a reușit să îl învingă pe norvegian atât pe ultima probă de vineri cât și pe prima de sâmbăta, renumita Babarunca, apropiindu-se la doar 3,6 secunde de prima poziție.

Publicitate

Din păcate, duelul spectaculos al celor doi s-a încheiat prematur, Mads Østberg fiind nevoit să abandoneze din cauza cedării motorului mașinii de concurs cu doar două probe rămase de parcurs. Simone Tempestini a mers fară probleme până la final, reușind cea de-a șaptea victorie consecutivă în Raliul Brașovului, de data asta cu un avans de peste un minut și jumătate.

A treia poziție a clasamentului a fost foarte disputată în prima zi de concurs, iar abandonul lui Østberg de sâmbăta a crescut și mai mult miza. Cu o mașină nouă, un Ford Fiesta Rally2, Bogdan Marișca a reușit să îi țină piept foarte determinatului Sebastian Barbu (Skoda Fabia R5). Fiecare dintre aceștia a reușit să își adjudece câte o victorie de specială sâmbăta, însă superioritatea lui Marișca pe proba dublă Babarunca / Muntele Roșu a inclinat balanța în favoarea acestuia. Așadar, Simone Tempestini a fost însoțit pe podium de colegul de echipă, Bogdan Marișca, și de Sebastian Barbu.

Publicitate

Revenit în campionat, Adrian Răspopa a încheiat Tess Rally Brașov powered by Pro-X pe a patra poziție, în fața lui Dan Gîrtofan. Acesta din urmă a început bine raliul însă a pierdut peste un minut pe a doua specială după ce levierul cutiei de viteze a cedat, cazând mult în clasament. În restul întrecerii, Giri a făcut o luptă de recuperare, încheind în final al cincelea. La volanul unui Mitsubishi Lancer Evo IX, Istvan Soos a fost cel mai bine clasat pilot al unei mașini ce nu face parte din categoria R5/Rally2. Pe lângă locul șase al clasamentului general, pilotul brașoveanul a obținut și victoria clasei 11, unde a fost urmat, pe o mașină similară, de Bogdan Năstase.

Bogdan Cuzma (Skoda Fabia R5) a terminat cu al șaptelea timp, în fața lui Andrei Gîrtofan (Subaru Impreza STi N15), învingătorul clasei RC2N. În urma lui Gîrtofan junior, în această categorie s-au clasat Adrian Teslovan (Mitsubishi Lancer Evo X) și Răzvan Trisnevschi (Mitsubishi Lancer Evo IX). Norbert Maior a avut un parcurs foarte bun cu noul Citroen DS3 R3T Max însă o defecțiune tehnică nu i-a permis să parcurgă ultima probă de vineri. Talentatul pilot a revenit sâmbătă, câștigând categoria destinată automobilelor cu două roți motrice. Radu Necula a câștigat Cupa Suzuki Swift iar Dragoș Popa a învins în Cupa Dacia.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Sport

Sebastian Rusu: „Brandul legendar FC Brașov nu va fi preluat de Corona niciodată”. În jurul clubului vrem să aducem întreaga comunitate brașoveană. / Allen Coliban: „Salut luarea de poziție a domnului viceprimar. Tensiunile care apar în jurul acestui subiect nu sunt binevenite”

Redactia Brasov

Publicat

pe

În cadrul ședinței de consiliu local de astăzi, viceprimarul Sebastian Rusu împreună cu primarul Allen Coliban au adus în discuție subiectul reînființării clubului FC Brașov. Viceprimarul Rusu a declarat că informațiile apărute în presă cu privire la preluarea brandului FC Brașov de către clubul Corona au fost greșit interpretate sau au fost scoase din context. Primarul Allen Coliban a salutat poziția viceprimarului Sebastian Rusu.

Publicitate

„Doresc să fac o interpelare despre proiectul FC Brașov. Eu am vrut să rămân la final. Vreau să ofer o lămurire în legătură cu anumite informații care au apărut în spațiul public legat de FC Brașov, echipa de fotbal a orașului Brașov. Unele dintre aceste informații mi-au fost atribuite direct, de multe dintre acestea nu mă dezic. Dar au existat anumite informații care fie au fost interpretate greșit fie au fost scoase din context au fost prezentate în mod total diferit față de cum le-am transmis eu. Astfel că marca FC Brașov va aparține comunității Brașovului și va fi gestionată unei structuri juridice noi din punct de vedere juridic.

FC Brașov va fi un proiect înființat de la zero în mod transparent pe criterii clare și corecte. Este un proiect în care sunt așteptați să se implice și să se asocieze cu municipalitatea toți cei care vor dori. FC Brașov nu trebuie să fie atribuită unei alte persoane juridice care deja există și funcționează, deci nici vorbă să fie cedată clubului Corona. Doresc să subliniez că brandul legendar FC Brașov nu va fi preluat de Corona niciodată nu a fost luată în calcul această variantă. Revenind la FC Brașov recent numit FC Brașov pentru că vrem ca numele în jurul numelui de FC Brașov să aducem întreaga comunitate brașoveană aici mă refer la municipalitate la cluburile de fotbal din municipiul Brașov școlile private de fotbal suporteri și fotbalist firmele mediul de afaceri și alte organizații de business din Brașov și cetățenii Brașovului iubitori de sport din Brașov și brașoveni de pretutindeni până la vară când juriștii ne vor comunica proiectul FC Brașov tuturor echipelor din Brașov care evoluează în Liga 3 le urez mult succes în lei și la unitate pentru acest proiect al Brașovului.” a declarat Sebastian Rusu.

Publicitate

Allen Coliban a salutat luarea de poziție a viceprimarului Rusu:

„Salut luarea de poziție a domnului viceprimar e foarte important să dăm o notă de încredere și speranță tuturor iubitorilor de fotbal. Faptul că intenția noastră este de a crea un club solid care să fie cea mai bună opțiune pe care comunitatea fotbalistică brașoveană o are la acest moment. Acest proces evident că va fi unul pe care îl vom desfășura în perioada următoare și care va avea la bază o analiză a tuturor opțiunilor și criterii inclusiv criterii de performanță. Vorbim de atribuirea unui brand public unui brand al orașului.

Publicitate

Cred că tensiunile care apar în jurul acestui subiect nu sunt binevenite și nu fac nu fac deloc bine. Nu nu ajută scopului pe care ni l propunem și mai cred că este nevoie de o analiză atentă astfel încât viitorul FC Brașov renașterea acestei echipe să beneficieze totodată de eforturile anterioare și o parte din decizie va fi în ce măsură noua echipă va prelua sau nu locul unei echipe brașovene actuale dar acestea toate sunt elemente de context și elemente de direcție importantă pentru contextul pentru un punct în care ne aflăm în lunile care ne au rămas până la finalul lunii iunie cele pe care va trebui să luăm această decizie și sper să avem un consens și un acord din acest punct de vedere nu doar la nivel politic ci și la nivelul comunității fotbalistice din Brașov.” a declarat primarul Allen Coliban.

Publicitate
Citește mai mult

Sport

Sebastian Rusu: „Stopăm seniorii de la Corona, înființăm urgent FC Brașov, am și demarat treburile pentru Asociație”

Redactia Brasov

Publicat

pe

Primăria Brașov a făcut toate demersurile ca echipa FC Brașov să ia parte la următorul sezon, cel mai probabil în Liga a 2-a. Asta pentru că brandul legendar va fi preluat de Corona, formație ca și promovată în al doilea eșalon. Sebastian Rusu, viceprimarul Brașovului, a oferit toate detaliile despre proiectul reînvierii clubului de tradiție de sub Tâmpa, scrie gsp.ro.

Publicitate

Brașovul fotbalistic e, azi, împărțit. Nucleul suporterilor e cu SR Brașov, o parte a fanilor susțin Corona, în oraș există și Kids Tâmpa, însă planurile Primăriei sunt altele. Cum municipalitatea deține toate elementele legendarului club FC Brașov, ideea readucerii clubului-fanion al orașului e mai aproape de realizare ca oricând.

Gazeta Sporturilor a stat de vorbă cu Sebastian Rusu, viceprimarul Brașovului, cel care a recunoscut că Primăria tinde să ofere marca FC Brașov clubului Corona Brașov. Iar șansele ca din sezonul viitor marca notorie FC Brașov să activeze în Liga a 2-a sunt foarte mari: Corona e prima în Seria a 5-a a Ligii a 3-a, la 16 puncte de SR, cu mari șanse de victorie și la baraj. Practic, calculele sunt închise!

Publicitate

– Domnule Rusu, cum e situația la zi cu brandul FC Brașov, care înțelegem că e la Primăria Brașov? 
– Într-adevăr, a fost o serie de discuții, motiv pentru care am luat inițiativa reînvierii brandului FC Brașov. Se vehiculau tot felul de idei, diverse cluburi începuseră să abordeze primăria. Am considerat că e cazul să fim fair-play, să facem o discuție și să redăm Brașovului echipa de fotbal la care să se uite cu drag. Să dea Dumnezeu să o vedem iar în Liga 1. Ăsta e obiectivul.

– Din exterior se văd anumite tensiuni între cluburile implicate… 
– Tocmai de asta am încercat să coagulăm toate aceste echipe, să inducem ideea de FC Brașov. Aici vrem să fie implicați toți jucătorii, de la toate cluburile din Brașov. Mi s-ar fi părut o nedreptate ca brandul să fie atribuit unui club anume. Atunci am spus, OK, ce putem face din punct de vedere legal și moral ca să reînvie FC Brașov?

Publicitate

– Care e feedback-ul primit până acum?
– Am discutat cu mulți foști mari fotbaliști ai Brașovului. Am avut chiar surpriza să mă sune Marius Lăcătuș. Personal, nu l-am întâlnit niciodată. De mic copil m-am uitat la el, la Hagi sau la Popescu. Efectiv m-am emoționat când m-a sunat. A fost o onoare faptul că m-a sunat și mi-a zis că procedez foarte bine, asta apropo de desființarea Coronei.

– Exact aici voiam să ajung. Pentru că ați spus că brandul n-ar trebui atribuit unui club anume, însă pare că primăria către direcția asta merge, de a da Coronei brandul.
– Am avut în calcul o construcție. Iar pentru ca aceasta să fie sănătoasă, dar și pentru a nu porni de la Liga a 5-a, să mai pierdem timp și bani, trebuia să păstrăm Corona. Echipa asta are toate șansele de promovare. Stopăm seniorii de la Corona, înființăm urgent FC Brașov, am și demarat treburile pentru Asociație și rezervare de nume, cam în două luni e totul gata.

– Să înțeleg că ați ales drumul scurt pentru a nu pierde bani și timp? 
– Da, gândiți-vă că din vară putem avea FC Brașov în Liga a 2-a. Automat devenim mai tentanți pentru investitori. De unde deja sunt orizonturi pentru Liga 1, pentru bani din drepturi TV. Banii vin altfel, lumea va fi încurajată altfel. Efectiv nu ne-am dorit ca acest brand să fie dat cadou.

Publicitate

– Păi, nu pare dat cadou?
– Nu, pentru că vom face totul transparent și legal. Vă zic sincer, nu am niciun fel de pasiuni. Poate veni de la oricare clubul. Orgoliile suporterilor trebuie date deoparte. Am fost dezamăgit să văd cum un om ca Marius Lăcătuș este hulit pe pagina mea de Facebook. Sau alte mari glorii ale fotbalului brașovean. Atitudinile de genul ăsta nu pot fi tolerate. Interesul nostru e ceea ce vor brașovenii. Mai departe de acei 30-40 de oameni care jignesc, există mii de oameni. Sunt convins că vom avea iar un stadion plin de oameni când vor revedea FC Brașov.

– Totuși, nu mi-ați spus de ce ați exclus varianta SR Brașov, echipa suporterilor? 
– Corona e interesantă strict din punctul de vedere al locului din clasament. E o chestiune de calcul, strict matematic. Nu se pune problema de vreo feblețe. Era discuția de a desființa clubul de fotbal Corona luna trecută. Dacă noi am fi desființat Corona, nu rămânea decât SR-ul în cursă. Și nu știam care sunt șansele. Plus că n-ar fi corect ca după prima repriză, când tu conduci meciul, să-ți stingă cineva lumina și să te duci acasă. Mi se părea incorect față de jucătorii de acolo.

– Atât? Sau mai sunt și alte probleme? 
– Atât din punct de vedere juridic, cât și fiscal, într-adevăr la SR sunt ceva probleme. Mi s-a confirmat asta. Nici actuala formă de organizare nu-i ajută. Însă noi suntem la fotbal, chiar îmi doresc ca fotbaliștii care performează la SR Brașov să vină la FC Brașov.

Publicitate

– Galeria, nucleul suporterilor, nu pare să îmbrățișeze ideea dumneavoastră. Aveți speranțe că se vor mai schimba lucrurile? 
– Cu siguranță se va întâmpla acest lucru. Vreau să le reamintesc tuturor, există o galerie foarte numeroasă la Brașov care în prezent nu e nicăieri. Nici la Corona, nici la SR. Sunt convins că atunci când va apărea FC Brașov, această galerie va exista. Și nu vor fi 200, ci 10.000 care vor cumpăra bilete. Oamenii care s-au pierdut trebuie readuși înapoi. Dezbinarea nu e bună! Trebuie să ne dăm mâna, să uităm de culoarea politică. Avem nevoie de FC Brașov, să nu mai fim părtinitori.

– Unde ar urma să joace echipa? Actualul stadion nu-i în cea mai bună stare! 
– Acum se joacă meciuri de Liga a 3-a acolo. Cred că se va putea și la Liga a 2-a, însă noi vrem să ne pregătim din timp. Vom investi să-l refacem ca să fie pregătit chiar de Liga 1.

– Proiect pentru unul nou există?
– Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul primar, da! Nu în locul celui actual, de la zero, alt stadion. Trebuie să studiem ca să vedem unde îl vom face. Pentru că e nevoie de o suprafață mare. Ideea e acum să fii în afara metropolei. Să vedem ce proprietăți avem, să nu fie o destinație industrială. Posibil să fie făcut cu CNI. Avem discuții multe!

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Sport

Ciclistul braşovean Edi Grosu, locul 10 în prima etapă a Turului Turciei

Redactia Brasov

Publicat

pe

Rutierul braşovean Eduard-Michael Grosu (Team Delko) a ocupat locul 10 în prima etapă a Turului ciclist al Turciei, desfăşurată duminică, la Konya, pe distanţa de 72,4 km.

Publicitate

După anularea primei etape a cursei, programată sâmbătă, în etapa de duminică s-a impus la sprint olandezul Arvid De Kleijn (Rally Cycling), în 1 h 35 min 38 sec, urmat în acelaşi timp de norvegianul Kristoffer Halvorsen (Uno-X Pro Cycling Team), de francezul Pierre Barbier (Team Delko), de britanicul Mark Cavendish (Deceuninck – Quick-Step).

Grosu a sosit pe 10, în acelaşi timp cu învingătorul. Un alt român, Serghei Ţvetcov (Wildlife Generation Pro Cycling) a încheiat pe locul 69, având şi el un timp identic cu al câştigătorului.

Publicitate

Etapa de luni va avea loc tot la Konya şi se va desfăşura pe o distanţă de 144,9 km, scrie tvr.ro.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>