Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Simona Halep a rămas fără terenul pe care l-a primit cadou la Bușteni, după ce a devenit cetățean de onoare al stațiunii. Cum motivează autoritățile decizia

Publicat

pe

Publicitate

Fostul lider WTA, Simona Halep, primește o nouă lovitură după câteva luni în care problemele parcă s-au ținut lanț. Primăria din Bușteni a decis să retragă dreptul de folosință al unui teren de 500 de metri pătrați pe care sportiva l-a primit în 2014, atunci când a fost desemnată cetățean de onoare al stațiunii.

Actualul primar al orașului, Mircea Corbu, spune că această hotărâre a fost luată în cazul mai multor persoane care au primit titlul de cetățean de onoare. În urma parteneriatului semnat, cei care au beneficiat gratuit de terenuri aveau obligația să construiască ceva pe acele bucăți de pământ. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, autoritățile au retras dreptul de folosință cetățenilor de onoare pentru ca acolo să fie realizate proiecte ale primăriei.

„În cadrul Consiliului Local s-a aprobat retragerea dreptului de folosință pentru terenurile acordate gratuit pentru mai mulți cetățeni de onoare, persoanele aveau obligația începerii construcției în termen de un an de la data atribuirii terenului, dar nu și-au exprimat dorința de a construi locuințe în orașul Bușteni și nici nu au făcut vreun demers în acest sens din anul 2010”, a scris pe pagina oficială de Facebook primarul Bușteniului, Mircea Corbu.

Edilul a mai anunțat că pe aceste terenuri vor fi construite trei blocuri eficiente energetic, cu o valoare de peste 14 milioane de lei.

Publicitate

„Contractul de finanțare în valoare de 14.120.845,78 Lei pentru construcția a trei blocuri eficiente energetic (nZEB) a fost semnat! Acest proiect este unul dintre cele mai importante depuse până în acest moment de către Primăria orașului Bușteni, proiectul privind construirea a trei blocuri nZEB de locuințe sociale pentru tinerii din orașul Bușteni. Terenurile propuse pentru construcția acestor blocuri sunt localizate pe Str. Urlătorii și Str. Ștefan Cel Mare, iar valoarea eligibilă aprobată este de peste 14 milioane de Lei, fonduri europene obținute prin programul PNRR. Suntem nerăbdători să demarăm etapa de implementare a acestui proiect”, a mai adăugat edilul.

Pe lângă Simona Halep, inclusiv cântărețul Lupu Rednic a rămas fără terenul primit în urmă cu câțiva ani. Pentru sportiva româncă, este o nouă lovitură primită în ultimele luni. După ce a divorțat de bărbatul cu care a avut o căsnicie foarte scurtă, Simona Halep a fost suspendată din tenis după ce a fost testă pozitiv la o substanță interzisă în cadrul turneului de Grand Slam US Open 2022. Practic, tenismena nu mai poate participa la nicio competiție, dar sportiva luptă să își demonstreze nevinovăția.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes