Connect with us
Publicitate

Economic

SIF Muntenia cere o justificare economică pentru vânzarea Unirea Shopping Center din Brașov

Publicat

pe

Publicitate
SIF Muntenia vrea o justificare economică la vânzarea mallului Unirea Shopping Center din Brașov, potrivit informațiilor publicate la Bursa de la București. Consiliul de Administrație al Unirea Shopping Center a convocat pentru data de 19 decembrie Adunarea Generală Extraodinară, iar pe ordinea de zi de afla vânzarea mallului din Brașov. Compania mai deține și mallul Unirea din București.

Consiliul de Administrație al Unirea Shopping Center a convocat pentru data de 19 decembrie Adunarea Generală Extraodinară, iar pe ordinea de zi de afla vânzarea mallului Unirea Shopping Center din Brașov, la „prețul minim reprezentat de valoarea de înregistrare în contabilitate a imobilelor, luând în calcul și amortizarea lor”, transmite economica.net.

SIF Muntenia, care deține 10,8% din companie, a solicitat completarea ordinii de zi cu noi puncte și cere o justificare economică a vânzării mallului, dar și faptul că se dorește vânzarea acestuia exclusiv prin licitație publică, la prețul de piață, stabilit în urma unei evaluări, și nu așa cum se cere de către Consiliul de Administrație, al cărui președinte este Bogdan Alexander Adamescu.

Unirea Shopping Center SA este deținută în proporție de 80,3% de către The Nova Group Investments România, deținută de Carmen Adamescu și Alexander Adamescu.

Ce solicitări mai are SIF Muntenia

Publicitate

SIF Muntenia solicită mai multe informații cu privire la vânzarea mallului din Brașov.

  • un raport privind justificarea economică privind vânzarea;
  • un raport cu prețul de piață;
  • un raport cu privire la legalitatea vânzării la un preț minim reprezentat de valoarea de înregistrare în contabilitate a imobilelor;
  • un raport cu riscurile fiscale implicate de vânzarea la un preț minim reprezentat de valoarea de înregistrare în contabilitate a imobilelor;
  • un raport cu lista imobilelor vândute/cumpărate de societate în ultimii doi ani.

SIF Munteania a solicitat aprobarea:

  • vânzării imobilelor la prețul de piață stabilit prin raport de evaluare;
  • vânzarea exclusiv prin licitație;
  • vânzarea cu transferul dreptului de proprietate la data achitării integrale a prețului de cumpărare.

Centru comercial a fost deschis 2008, în Brașov și are 42.000 de mp pe patru nivele.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes