Connect with us
Publicitate

Eveniment

SGA a dat 40.000 de lei amendă firmei care a montat o ţeavă pentru a polua un pârâu din judeţul Braşov

Redactia Brasov

Publicat

pe

În urma apariţiei în mediul on-line a unei filmări revoltătoare, în care se deversa apă uzată direct într-un pârâu din Dumbrăviţa, Serviciului de Gospodărire a Apelor Brașov a luat primele măsuri după ce a fost în control cu reprezentanţii Gărzii de Mediu. În urma controlului s-a stabilit că o firmă care procesează carne de pasăre deversa apa uzată direct în pârâul Hamaradia, ăcă ca aceasta să fie epurată. Mai mult firma a spart un bazin şi a montat o conductă acolo, astfel că totul a fost făcut cu bună ştiinţă.

„S-a făcut un proces verbal de constatare după buletinele de analize împreună cu colegii de la Garda de Mediu. S-a aplicat o sancţiune de 40.000 de lei pentru nerespectarea autorizaţiei de gospodărire a apelor, respectiv evacuarea de ape uzate neepurare într-un curs de apă… De la Avicod era… au spart un bazin acolo şi se deversau apele prin conducta de pluvial care era reglementată direct în acel pârâu. S-a schimbat clasa de importnaţă, levigat de la bazinul apelor uzate menajere.„, a declarat Mihai Uţă, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Brașov.

În acest caz s-a dat dispoziţie pentru a reface impermeabilitatea bazinului şi a rezolva problema. Conform directorului Serviciului de Gospodărire a Apelor Brașov aici au mai fost probleme şi în trecut, însă nu atât de grave.

Publicitate

„L-i s-a explicat că dacă nu vor respecta legislaţia se va ajunge şi la dosare penale.”, a continuat Mihai Uţă, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Brașov.

Publicitate
Publicitate
2 Comentarii
 • Avatar Claudiu spune:

  Bravo! Asa da.

 • Avatar Adytz spune:

  Daca ii închidea afacerea pentru 3 luni, nu mai făcea în veci așa ceva. Cu amenda e posibil sa nu fi învățat mare lucru.

 • Publicitate
  Publicitate

  De Interes

  >