Connect with us
Publicitate

Util

Sfatul medicului / Reproducerea umană asistată (FIV-ul) pe perioada pandemiei COVID-19

Publicitate

Publicat

pe

Alexandru POLEXA, medic specialist ginecolog, colaborator al KOC University Hospital Istanbul (Turcia) și doctorand în reproducere umană asistată explică cititorilor www.brasov.net despre fertilizarea in vitro (FIV) pe perioada pandemiei COVID 19

Lumea a suferit o pandemie de o proporție fără precedent în acest secol, cu o infecțiozitate și mortalitate mai mare decât epidemiile anterioare. Deși este cunoscut că infertilitatea este o boală gravă care necesită tratament în timp util Societatea Americană de Reproducere Umană Asistată a recunoscut necesitatea de a amâna orice caz de îngrijire a reproducerii. Acest lucru a fost necesar întrucât amploarea pandemiei COVID-19, rata sa de transmitere virală, impactul asupra rezultatelor tehnicilor de reproducere asistată și a sarcinii și capacitatea sistemelor de sănătate de a face față nu erau încă cunoscute, nici în S.U.A dar nici în Europa. În România de asemenea a fost recomandată sistarea activităţii centrelor specializate.

Publicitate

Deși nu se știe cât va dura pandemia, este foarte probabil că va trebui să funcționăm într-un mediu COVID-19 timp pentru câteva luni, cel puțin până când un vaccin eficient și sigur va fi disponibil pe scară largă. În concordanță cu această perspectivă pe termen lung, societăţile de reproducere umană asistată intenționează să publice pentru specialiști actualizări și recomandări la diverse intervale de timp.

Încă nu există niciun vaccin care să prevină infecția cu COVID-19 și, în acest moment, puține medicamente au arătat beneficii în scăderea morbidității și a mortalității. Până să obținem rezultate mai bune – fie prin vaccin sau administrare de diverse tratamente – eforturile de atenuare a răspândirii COVID 19 rămâne o strategie de bază pentru combaterea transmiterii infecţiei.

Datele sugerează că COVID-19 va rămâne un factor care trebuie gestionat în viețile și practicile noastre pentru o perioadă lungă de timp. Datele științifice ar trebui să continue să ghideze tratamentul bolii și optimizarea răspunsului la pandemie.

Publicitate

Având în vedere lacunele actuale de cunoaștere a impactului COVID-19 atât asupra răspunsului pacienților la tratamentul infertilității, cât și asupra sarcinii precoce, cercetările sunt absolut necesare, deoarece centrele de fertilitate reîncep activitatea de tratament a cuplurilor. Este imperios necesară încurajarea clinicilor specializate și paciențiilor acestora să participe la studii care să ne ajute să înțelegem aceste probleme. Suportul psihologic nu trebuie ignorat în această perioadă deoarece acum mai mult ca oricând este necesar. Răbdarea cuplurilor este foarte greu de câștigat.

În plin asentiment cu Societatea Americană de Reproducere Umană Asistată, clinicile din Turcia au sistat orice activitate de tratament al cuplurilor infertile. Acestea doresc reluarea treptat a activităţii cu păstrarea rigorilor de tratament caracteristice tuturor spitalelor din întreaga lume. Turcia si clinicile de obstetrică ginecologie au manifestat de-a lungul timpului un real interes în ceea ce privește reproducerea umană asistată (FIV-ul). Rezultatele nu au întârziat să apară și au promulgat centrele de profil printre cele mai cautate din spaţiul european și nu numai. Experienţa câștigată a făcut ca medicii turci să fie cunoscuţi și în ţara noastră și astfel s-au legat colaborări fructuoase pentru pacienţii care își doresc un copil însă din anumite motive nu reușesc să îl obţină decât după un tratament atent prescris. Intervenţiile necesare obţinerii unei sarcini sunt acum și mai atent realizate pentru a fi un real beneficiu familiilor dornice să obţină o sarcină.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes