Connect with us
Publicitate

Administrație

Sezonul de schi se prelungeşte şi în vacanţa de Paşte: turiştii vor putea schia în Poiana Braşov până în data de 3 mai

Publicitate

Publicat

pe

Sezonul de schi se prelungeşte şi în vacanţa de Paşte, astfel că turiştii vor putea schia în Poiana Braşov până la data de 3 mai au anunţat autorităţile locale din Braşov. Starea pârtiilor din sta­ţiu-nea montană, cât şi faptul că agen­ţii economici respectă măsurile împotriva răspândirii virusului, a determinat autorităţile locale să ia această decizie.

Publicitate

,,Având în vedere că, după ce am verificat situaţia pârtiilor, aceasta este una foarte bună, avem un strat de zăpadă consis­tent, am luat hotărârea de a pre­lungi sezonul de schi pentru a ­veni în întâmpinarea celor care doresc să practice acest sport. Vom prelungi sezonul de schi inclusiv în vacanţa de Paşte, aşa că invităm toţi doritorii şi turiştii care vor să ne calce pragul, să vină în Poiana Braşov ca să schieze în condiţii foarte bune şi, totodată, îi invităm să respecte măsurile de distanţare şi regulile de prevenire a COVID-19“, a declarat viceprimarul Bra­şovului, Sebastian Rusu.

În prezent, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică unităţile de alimentaţie publică aflate la o distanţă mai mică de 100 m de marginea pârtiei vând doar produse alimentare ambalate şi băuturi non-alcoolice îmbuteliate, în regim take-away. Însă, autorităţile locale vor analiza şi modificarea prevederilor care privesc modul de desfăşurare a activităţilor de alimentaţie publică din zona pârtiilor. Doar turiştii care sunt cazaţi în cabanele/hotelurile în care funcţionează acele unităţi de alimentaţie publică pot fi serviţi în regim normal.

„Până astăzi (n.r. 22 aprilie 2021) s-au înregistrat peste 2 milioane de treceri prin turnichete. Dacă ţinem cont de faptul că restricţiile legate de pandemie au presupus şi reducerea la jumătate a numărului de persoane transportate de instalaţiile de transport pe cablu (în fiecare telegondolă este permis accesul a maxim patru persoane în loc de opt, în telecabina Kanzel, maxim 20 din 45, cât este capacitatea în condiţii normale, iar în telecabina Capra Neagră, maxim 30 de persoane, capacitatea normală fiind de 60 de persoane), şi, implicit, creşterea timpului de aşteptare, numărul mare de treceri prin turnichete confirmă faptul că Poiana Braşov rămâne cea mai atractivă staţiune montană, preferată de majoritatea turiştilor români“, spun reprezentanţii municipalităţii.

Publicitate

În prezent, turiştii pot schia pe toate pârtiile din Poiana Braşov şi anume Kanzel, Lupului, Doamnei, Ruia, Drumul Roşu, Sulinar, Subteleferic, Bradul şi Stadion.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes