Connect with us
Publicitate

Turism

Sezonul de schi se deschide oficial și la Bușteni, în acest weekend. Mii de turiști sunt așteptați la distracție pe pârtia Kalinderu

Publicat

pe

După o perioadă îndelungată cu vreme caldă, temperaturi ridicate și precipitații puține, autoritățile din Bușteni au reușit, cu greu, să amenajeze pârtia Kalinderu și anunță deschiderea oficială a sezonului de schi, care va avea loc în acest weekend. Primarul stațiunii este cel care a făcut anunțul pe contul său de Facebook.

Publicitate

„Hai să începem sezonul de schi în forță! Vă invităm cu căldură la evenimentul oficial de deschidere a pârtiei Kalinderu din Bușteni! Sâmbătă, 20 ianuarie, la ora 17:30, vă așteptăm pentru o zi plină de distracție, muzică bună și un spectacol impresionant de artificii. Echipele Jandarmeriei Montane, Salvamont Bușteni – Prahova, Monitorii de schi și Clubul Sportiv Caraiman Bușteni pregătesc o coborâre memorabilă cu torțe aprinse! Este momentul perfect pentru locuitorii și turiștii din Bușteni să se bucure de o experiență de iarnă deosebită și să se alăture comunității noastre în sărbătoarea noului sezon de schi. Asigurați-vă că aveți echipamentul complet pentru o experiență maximă pe pârtie: costum de schi, schiuri sau snowboard, clăpari, cască de protecție și, desigur, mult entuziasm! Nu ratați ocazia de a trăi un eveniment de neuitat! Vă așteptăm cu bucurie!”, a transmis primarul Bușteniului, Mircea Corbu.

Pârtia Kalinderu este împărțită pe două tronsoane, care au o lungime totală de pest 1,6 kilometri. Pârtia Kalinderu 1, este de dificultate medie, are 1390 de metri lungime, o lățime de 40 de metri și o diferență de nivel de 295 de metri. Kalinderu 2 are 1300 de metri lungime, o lățime de 60 de metri și o diferență de nivel tot de 295 de metri. Ambele pârtii sunt deservite de nu telescaun. La baza pârtiilor K1 și K 2 se regăsește Fun-park-ul, iar in partea superioară a fost amenajat un derdeluș pentru turiștii care vor să alunece cu săniuțele.

Tarifele la transportul pe cablu au crescut cu 23% față de sezonul trecut, pentru a acoperi rata inflației și creșterea TVA-ului, dar și a salariului minim pe economie. Practic, un schi pass valabil o zi întreagă costă acum 200 de lei pentru adulți și 100 de lei pentru copii. Tariful poate ajunge la 760 de lei pentru abonamentul valabil 5 zile. La cartelele cu puncte tarifele pornesc de la 120 de lei, pentru 10 puncte și până la 900 de lei, pentru cele cu 120 de puncte. P simplă urcare și coborâre cu telescaunul îi va costa pe turiști 40 de lei.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes