Connect with us
Publicitate

Eveniment

Sezon de schi aglomerat pentru salvamontiştii din Poiana Braşov. Peste 550 de schiori fost coborâţi cu ajutorul salvatorilor montani

Publicat

pe

Publicitate

Sezonul de schi care tocmai încheiat s-a dovedit a fi unul lung, însumând 122 de zile în care domeniul schiabil a fost deschis și propice practicării sporturilor de iarnă. Condițiile de schi au fost dintre cele mai bune, pârtiile prezentandu-se în cea mai mare măsură într-o stare excelentă. Acest lucru, alături de ridicarea restricțiilor cauzate de criza medicală, au făcut din Poiana Brașov una dintre cele mai căutate și aglomerate stațiuni din tară.

Inevitabil, acest flux mare de turiști s-a transpus și într-un număr mare de incidente, salvamontiştii au fost nevoiți să intervină în 539 de cazuri, totalizând 559 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au necesitat evacuare, înregistrând o incidență de 4,6 cazuri pe zi.

„Din totalul persoanelor accidentate, 197 au fost predate, mai departe, structurilor SAJ/SMURD, care le-au preluat și transportat către unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare de specialitate.

Este de remarcat că, în ciuda sezonului lung, înregistram o scădere semnificativă, de 12%, a numărului de cazuri față de sezonul trecut, când vorbeam de 635 de persoane implicate.

Publicitate

Că și în sezoanele precedente, aceste cifre ar putea fi drastic reduse printr-o mai bună responsabilizare a practicanților, care nu respectă regulile elementare ce se impun activităților pe care le desfășoară. Cele mai frecvente greșeli rămân în continuare lipsa unui echipament adecvat și de protecție, abordarea unor pârtii peste capacitățile tehnice și fizice sau reglarea incorectă a echipamentului. Să ne vedem cu bine și mai responsabili și în sezonul cald!”, a transmis Salvamont Poiana Braşov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes