Turism
Severina Puiu, tânăra care a reuşit să pună comuna Fundata pe harta turistică a țării

Turiştii care ajung în satul braşovean Fundata pot petrece sărbătorile de Paşte într-un cadru autentic, care păstrează tradiţia şi spiritul satului românesc. O tânără pasionată de brodat a recreat atmosfera căsuţei bunicilor, pe platoul dintre munţi.
Tânăra a transformat câteva căsuțe în locuri în care turistul să poată simţi că se întoarce în timp.
Pernele sunt brodate, lada cu zestre şi jilțul de pe pridvor nu lipsesc, iar peisajul caselor răsfirate peste deal în oaza de liniște îți taie răsuflarea.
„Povestea mea şi a cabanei începe cu mulţi ani în urmă. Eu am descoperit Fundata acum 15 ani. Lucrurile s-au aşezat de aşa natură încât am şi reuşit să construiesc chiar mai multe cabane în zonă.”, povesteşte Severina Puiu.
Severina Puiu a pus bazele afacerii prin promovarea turistică a zonei. Dacă la început erau doar câteva case, inițiativa acesteia i-a motivat și pe săteni și astfel au reușit să pună satul pe harta turistică a țării.
„Eu mă simt cea ajutată. Fără sprijinul comunităţii nu aş fi reuşit.”, mai spune Severina Puiu
Feţele de masă, pernele brodate cu motive tradiționale atrag atenţia tuturor celor care calcă pragul căsuţelor, pentru că aceasta este o altă pasiune a Severinei Puiu.
De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care lucrările Severinei Puiu sunt căutate peste mări și țări, de români plecați departe de casă.
„Un alt proiect de suflet pe care l-am început în urmă cu 5 ani de zile, am descoperit broderie. Am ajuns în toată lumea.”, spune Severina Puiu
Comunitatea a dezvoltat și o aplicație pe telefon prin care orice turist poate găsi orice pensiune sau casă de vacanță din zonă, poate face rezervări și primește confirmări în timp real.
Casa este pregătită și de Sfintele Sărbători Pascale, cu cozonac și ouă vopsite, iar peisajul de pe verandă este de vis. Parcă nicăieri nu sunt mai frumoși munții, nici aerul mai curat, scrie antena3.ro.
-
Evenimentacum 2 zile
„Spitalul groazei”, de la Brașov. Cum arată una dintre unitățile medicale din oraș unde pacienților le este teamă să ajungă
-
Turismacum o zi
Destinația turistică numărul 1 a României în 2023 se află în judeţul Braşov. A fost votată de jurnaliştii din Clubului Presei de Turism
-
Fapt diversacum 2 zile
FOTO / Fenomen impresionant! Munţii Făgăraş vizibili de la sute de kilometri, din judeţul Cluj
-
Administrațieacum 8 ore
Trei pavilioane ale Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov intră în patrimoniul Consiliului Județean Braşov
-
Socialacum 2 zile
FOTO / Meniu complet, în valoare de 17 lei, la cantina școlară. Ce mănâncă elevii unor unități de învățământ din Brașov la masa de prânz
-
Administrațieacum o zi
Catacombele Braşovului, de După Ziduri, vor fi redeschise pentru public
-
Evenimentacum o zi
Accident rutier la ieșirea din Făgăraș: două victime după ce o autoutilitară s-a răsturnat
-
Fapt diversacum 2 zile
Braşovenii vor putea „adopta” un animal de la grădina zoologică. Cu 10 euro, se scrie numele pe un panou de la intrarea în Zoo, pentru 2.500 de euro poți vedea live, de acasă, ce face animalul