Connect with us
Publicitate

Social

Sesiune extraordinară în Parlament pentru modificarea legii, după tragedia din Bucegi. Marcel Ciolacu: „Nu va fi dat liber la împuşcat urşii”

Publicat

pe

Publicitate

Premierul Marcel Ciolacu anunţă sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei, după tragedia tinerei ucise de urs. El a afirmat că a discutat cu ministrul Mediului şi cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Algred Simonis şi a ţinut să precizeze că nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum dorim ci vor fi abordate zonele cu riscuri mari. Ciolacu a mai arătat că din discuţiile cu cei din domeniu, este o aglomeraţie de urşi, în anumite zone, pentru că nu mai au mâncare suficientă şi de aceea coboară.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, după vizita la Fabrica Pepsi, despre tragedia în urma căruia o tânără a fost ucisă de un urs, în Munţii Bucegi, că soluţia nu este neapărat să fie împuşcaţi, ci să se facă o selecţie acolo unde sunt zone de pericol, unde sunt alarmaţi, prin pădurari, prin localinici.

”Am vorbit şi cu ministrul Mediului şi cu cei implicaţi în domeniu, este o aglomeraţie în anumite zone, nu mai au mâncare suficientă şi de asta coboară. Am vorbit şi cu domnul Simonis, pentru că o astfel de modificare nu se poate face decât prin Parlament şi după discuţiile cu ministrul Mediului, pornim o iniţiativă, şi asta este vom cere o sesiune extraordinară ca să trecem prin Parlament”, a anunţat premierul.

Despre ce modificăria iau în calcul, Ciolacu a spus că în acest moment la asta lucrează. ”Este evident că viaţa omului primează, dar repet, nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum dorim. Vor fi abordate zonele cu riscuri foarte mari”, a completat Ciolacu.

Atacul neobişnuit s-a derulat sub ochii prietenului fetei

Publicitate

O tânără de doar 19 ani a fost târâtă şi ucisă de un urs pe traseul turistic Jepii Mici. Atacul neobişnuit s-a derulat sub ochii prietenului fetei care n-a putut decât să sune la 112. În încercarea de a se elibera din colţii animalului, atât fata, cât şi ursul s-au prăbuşit într-o prăpastie. Trupul tinerei a fost cu greu recuperat, pentru că animalul a încercat să-i atace şi pe salvatori.

Cei doi tineri se aflau pe traseul Jepii Mici, unul dintre cele mai populare de pe Valea Prahovei. S-au hotărât în ultimul moment să facă drumeţia, din dorinţa fetei. Un urs le-a ieşit în cale chiar pe poteca de lângă Valea Spumoasă. Sălbăticiunea s-a năpustit asupra tinerei de 19 ani, a prins-o de picior şi a târât-o câţiva metri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes