Connect with us
Publicitate

Social

Serviciile de apă și canalizare vor fi mai scumpe la Brașov începând cu 1 ianuarie 2022. Compania Apa anunță ajustarea tarifelor cu rata inflației

Publicat

pe

Începutul anului 2022 vine cu scumpiri în lanț. De la această tendință a majorărilor de prețuri nu face excepție nici Compania Apa Brașov. Operatorul anunță că din cauza investițiilor în infrastructura de apă și canalizare și a creditelor accesate, începând din 1 ianuarie tarifele la aceste servicii vor fi ajustate cu inflația.

Publicitate

Creșterea va fi de 5,5%, procent ce reprezintă rata inflației de la ultima modificare. Practic, începând de anul viitor un metru cub de apă va costa 4,86 de lei, adică cu 25 de bani mai mult, iar cel de canalizare va costa 3,35 de lei, mai mult cu 18 bani decât până acum. Asta înseamnă că pentru cele trei servicii de apă, canalizare și epurare brașovenii vor plăti 8,21 de lei pe metrul cub față de 7.78 de lei cât plătesc în prezent. Primele facturi cu tarife mărite vor fi emise din luna februarie.

Reprezentanții Companiei Apa Brașov spun că aceste tarife situează operatorul pe locul 39 în țară, din cei 43 de operatori regionali. Media pe țară a tarifelor de apa și canalizare este de 9,02 lei pe metru cub.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes