Connect with us
Publicitate

Economic

Sennheiser International Manufacturing – Sucursala Braşov, cu o fabrică de microfoane şi căşti la Ghimbav, şi-a mărit cifrade afaceri de 20 de ori în 2021 faţă de 2020

Publicat

pe

Nimic nu reflectă mai bine dinamica vremurilor decât cifrele din economie şi evoluţia lor, iar rezultatele financiare ale companiilor de anul trecut aduc în faţă exact realitatea. Aşa se face că, după ce ritmul de creştere din 2020 pusese pe primul loc în industria prelucrătoare o companie cu activitate în producţia de măşti sanitare, anul imediat următor a propulsat la vârf un producător de căşti, unul dintre echipamentele frecvent folosite de corporatiştii „convertiţi” la munca de acasă.

Cu o creştere de peste 20 de ori a cifrei de afaceri în 2021 faţă de 2020, poziţia de lider este adjudecată de Sennheiser International Manufacturing – Sucursala Braşov, prin care este operată fabrica de căşti a grupului german Sennheiser. Grupul este specializat în producţia de echipamente audio şi este activ în România printr-o unitate de producţie situată la Ghimbav, în judeţul Braşov. Activitatea fabricii din Braşov se axează pe producţia echipamentelor din portofoliul profesional Sennheiser, microfoane wireless (evolution wireless G4, XS Wireless Digital) şi căşti profesionale (HD 25, HD 280, HD 300 Pro). Grupul german Sennheiser a deschis în noiembrie 2018 în România fabrica în care asamblează căşti audio, aceasta fiind, la acel moment, una dintre cele patru unităţi de producţie ale germanilor în lume, notează zf.ro.

În primăvara acestui an, reprezentanţii Sennheiser au anunţat că îşi extind fabricile din Germania şi România în decurs de câteva luni. În prezent, fabrica funcţionează la capacitate maximă, numărând aproximativ 150 de angajaţi. În ultimii ani, businessul a înregistrat creşteri semnificative, motiv pentru care Sennheiser a decis să extindă suprafaţa fabricii de la nivelul actual de 3.300 de metri pătraţi, la aproximativ 10.000 de metri pătraţi până la începutul anului 2023. De asemenea, dezvoltarea businessului va fi însoţită şi de o creştere substanţială a personalului, iar Sennheiser preconizează că noua clădire va fi la capacitate maximă până în 2027.

Companiile care alternează la vârful industriei prelucrătoare sunt o oglindire a traseului pe care îl urmează economia, ceea ce explică de ce, în clasamentul din 2021, primul loc era ocupat de Techtex, producător de măşti sanitare, în vreme ce anul acesta aceeaşi poziţie îi revine firmei Sennheiser International Manufacturing, cu activitate în producţia de căşti şi sisteme audio. În 2020, Techtex, firmă din grupul Taparo, a devenit un nume important pe piaţa echipamentelor sanitare, într-un context deosebit de dificil generat de pandemia de Covid-19, propulsând businessul la vârf, după o creştere de peste patru ori a cifrei de afaceri într-un singur an. Tranziţia de la un ritm de lucru bazat pe mersul la birou la unul în care conceptul „work from home” sau munca în regim hibrid sunt la putere, a venit cu un vârf de cerere pentru echipamentele electronice, ajutătoare în procesul de desfăşurare a activităţilor de acasă.

Publicitate

Şi ocupantul celei de-a doua poziţii în topul de anul trecut, Matei Conf, este un business activ tot în producţia de echipamente de protecţie, din nou susţinut de cererea ridicată din pandemie. Odată cu temperarea situaţiei sanitare, în ediţia din acest an, compania nu şi-a mai făcut loc nici măcar între primii 300 de jucători din industria prelucrătoare ca dinamică a cifrei de afaceri.

Cum s-a realizat clasamentul

Principalul criteriu de selecţie al firmelor a fost rata de creştere a cifrei de afaceri din 2021 faţă de 2020. Rata de creştere a cifrei de afaceri a fost un prim criteriu de selecţie, însă ZF a eliminat din analiză firmele cu 0 angajaţi, firmele cu pierderi în 2021, firmele în insolvenţă sau faliment, intrate în aceste proceduri inclusiv în 2022.

În funcţie de sector, companiile analizate îndeplinesc cumulat şi alte criterii: nu se află în prezent în insolvenţă, au avut creştere a cifrei de afaceri şi în 2020 faţă de 2019, au avut profit în 2021, au avut  – în funcţie de sector – un număr mediu de cel puţin 100 de angajaţi în 2021 – şi tot în funcţie de sector cifra de afaceri a fost peste pragul de 50 sau 100 mil. lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes