Connect with us
Publicitate

Administrație

Senatul și-a aprobat propriul buget pentru acest an. Peste 250 de milioane de lei, dintre care 18 milioane sunt pentru plata pensiilor speciale

Publicat

pe

Plenul Senatului a adoptat luni, în sesiune extraordinară, o hotărâre prin care bugetul instituţiei pe anul 2021 este stabilit la peste 250 de milioane de lei, din care 18 milioane sunt alocate pentru plata pensiilor speciale.

Publicitate

Au fost înregistrate 86 de voturi ‘pentru’ şi 44 de abţineri.

Potrivit proiectului adoptat de plen, bugetul Senatului pe anul 2021, finanţat din resurse de la bugetul de stat, se stabileşte la suma de 250.797.000 lei, credite de angajament şi credite bugetare, din care pentru cheltuieli curente 225.559.000 lei şi pentru cheltuieli de capital 25.238.000 lei, scrie g4media.ro.

Bugetul adoptat de Senat va fi propus Ministerului de Finanţe pentru a fi inclus în proiectul bugetului de stat pentru anul 2021.

Publicitate

Bugetul trebuie privit „în mod realist” şi nu „populist”, astfel încât una dintre cele mai importante instituţii ale ţării să poată funcţiona, a declarat, la dezbaterile din plen, parlamentarul PNL Sorin Ioan Bumb.

„Eu cred că nu ar trebui să avem discuţii populiste, ci ar trebui să ne aplecăm efectiv pe cifre şi să vedem dacă într-adevăr se mai pot reaşeza anumite cifre. Sunt de acord cu aceasta, dar trebuie să privim realist şi să facem un buget astfel încât una dintre cele mai importante instituţii ale ţării să poată funcţiona”, a afirmat Bumb.

Liderul grupului parlamentar USR PLUS, Radu Mihail, şi-a exprimat speranţa ca în acest an să poată fi eliminate pensiile speciale, care înseamnă „aproape 10%” din bugetul Senatului.

Situaţia financiară a ţării necesită să fim foarte chibzuiţi, de aceea ne referim la ceea ce s-a executat anul trecut în condiţii de pandemie şi nu vrem să depăşim în niciun caz acest lucru. Din păcate, este un capitol pe care vrem să-l vedem dispărut din bugetul Senatului: 18 milioane de lei, ne îndreptăm către 10% din bugetul Senatului, care merge către pensii speciale şi sper ca în acest an să le dăm la o parte şi să scăpăm de această categorie bugetară”, a transmis Mihail.

În intervenţia sa, senatorul Radu Oprea a anunţat că grupul parlamentar PSD se va abţine de la vot.

Publicitate

„Cheltuielile cu reparaţii capitale aferente activelor fixe sunt duble faţă de anul trecut. Da, această clădire are nevoie de reparaţii şi are nevoie de investiţii, vrem să şi vedem planurile complete pe care le aveţi ca să facem aceste lucruri. Pentru faptul că am solicitat anumite explicaţii, parte le-am primit în şedinţa de Birou permanent, dar consider că mai avem nevoie de fundamentare, de a putea vedea anexele şi ceea ce aţi prevăzut la fiecare dintre aceste capitole bugetare, grupul parlamentar al senatorilor PSD se va abţine la vot la această propunere de buget”, a explicat Oprea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes