Connect with us
Publicitate

Administrație

Senatorul USR-PLUS Irineu Dărău: „Nu sunt fericit că Spitalul Reginoal din Brașov nu a fost inclus în PNRR pentru că apărea că se termină în 2026”

Publicat

pe

Înființarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, structură care va controla toate investițiile din spitale cu fonduri din PNRR a creat un adevărat val de acuze venite din partea societății civile, dar și din partea partenerilor de Coaliție.

Senatorul USR-PLUS Irineu Dărău consideră că este nevoie de o agenție specializată, cu oameni foarte bine pregătiți, care să poată fi capabili să ducă la bun sfîrșit proiecte de mare anvergureă în domeniul sănătății.

„De la începutul negocierilor din coaliție era cuprinsă această agenție. Poate să nu ne placă această soluție. Ministrul Sănătății a returnat 1,4 milioane de lei la buget pentru că n-a putut să-i cheltuiească. PNRR se termină până în 2026, iar spitalele sunt cuprinse acolo. Deci, asta înseamnă că sunt șanse reale să avem cele trei spitale în cinci ani. O astfel de instituție se regăsește în programul de guvernare negociat în decembrie 2020. Când vorbim de infrastructură spitalicească nouă nu s-a mai făcut așa ceva până acum. Am mai avut bani pentru spitale regionale, dar n-am făcut. Nu merg bine resursele umane din sănătat și nici investițiile. Nu avem un serviciu public de sănătate performant. Se diabolizează ideea de consultanță. În Franța, jumătate din piața de IT este reprezentată de consultanță. Nu sunt fericit că spitalul reginoal din Brașov nu a fost inclus în PNRR pentru că apărea că se termină în 2026. Craiova și Iași sunt spitalele regionale incluse în PNRR”, a spus senatorul USR-PLUS, transmite realitatea.net.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes