Connect with us
Publicitate

Administrație

Sejur de lux în Poiana Brașov și în alte stațiuni din țară pentru angajații de la salubritate din Craiova. Salariații ar lua parte la cursuri de formare profesională

Publicat

pe

Câteva mii de lei va cheltui compania Salubritatea Craiova pentru a-și duce 16 angajați la cursuri de formare profesională. Dar din rezervările făcute la hoteluri luxoase din țară pare că salariații ar merge într-un binemeritat concediu și nu la studiu. Conducerea companiei a plătit peste 17.000 de euro pentru a-și caza angajații la unități din Poiana Brașov, Mamaia, Jupiter sau Băile Felix.

Publicitate

Potrivit gds.ro, pentru cursurile de formare profesională s-a plătit destul de puţin comparativ cu preţul cazării. Acestea costă, în total, pentru toate cele 16 persoane, 14.112 (2.850 de euro, fără TVA). Astfel,cu tot cu cazare, Salubritatea Craiova scoate din conturi pentru aceste cursuri 20.131 de euro fără TVA, adică 23.955 de euro cu TVA. La un calcul simplu, Salubritate investeşte, în medie, în fiecare angajat, 1.497 de euro (cu TVA) pentru un curs de formare profesională.

Astfel, unul dintre angajaţi va merge, în perioada 13-20 august, în Poiana Braşov, la Teleferic Grand Hotel, o unitate de cazare de lux. Costul pentru cele 7 nopţi de cazare este de 3,568,81 de lei, adică puţin peste 100 de euro pe noapte, fără TVA. În staţiunea Băile Felix vor merge două persoane, în perioade diferite. Primul curs de formare profesională va avea loc între 18-25 iunie, iar al doilea între 25 iunie – 2 iulie. Pentru prima deplasare, Salubritatea Craiova va plăti 4.211 de lei, fără TVA. De asemenea, pentru cea de-a doua deplasare costul ajunge la 5.128 de lei, fără TVA.

Cei mai mulţi dintre angajaţii aleşi pentru specializare, mai exact 13, vor merge pe litoralul românesc pentru a-şi îmbunătăţi cunoştinţele profesionale. La Mamaia vor ajunge zece persoane, iar la Jupiter trei. Pentru una dintre persoanele care vor merge la Mamaia se va plăti la cazare 4.577 de lei, pentru perioada 2 – 9 iulie. O altă achiziţie de cazare din catalogul electronic s-a făcut pentru patru persoane. Acestea vor merge să se specializeze tot la Mamaia şi pentru ele s-a platit suma de 21.944 de lei, adică 5.486 de lei pentru o persoană.

Publicitate

Alţi patru angajaţi se vor caza, în perioada 30 iulie – 6 august, la Hotel Stavros, pentru 5.770 de lei de persoană. Pentru cel de-al 10-lea angajat care va ajunge la Mamaia se va plăti cea mai scumpă cazare, pentru perioada 16-23 iulie. Astfel, Salubritatea Craiova a fost dispusă să plătească 6.100 de lei (fără TVA) pentru cazarea acestei persoane, la Hotel Alcor Mamaia, o unitate de cazare de patru stele. Aşadar, o cazare de lux care costă 871 de lei (fără TVA) pe noapte pentru o persoană.

Trei dintre angajaţii din cadrul Salubrităţii vor merge la specializare profesională în staţiunea Jupiter de pe litoral. Nici pentru aceştia costurile nu sunt deloc de neglijat, ba chiar sunt destul de mari. Unul dintre angajaţi va sta la Hotel Delta, în perioada 13-20 august. Pentru acesta se va plăti suma de 5.394 de lei. Celelalte două persoane vor merge la cursuri în perioada 30 iulie – 6 august, la Hotel Poseidon. Pentru aceşti doi angajaţi, costul cazării va fi de 11.541 de lei fără TVA (5.770 de lei/persoană).

Directorul societăţii a transmis că astfel de cursuri sunt obligatorii conform legii.

„Cursurile de formare profesională continuă a angajaților se fac în baza legii şi contractului colectiv de muncă. Ponderea cea mai mare o au cursurile de obținere a atestatelor fără de care nu ne putem desfăşura activitatea. Ele sunt 21 la număr în acest an. Celelalte sunt cursuri de formare continuă, 16 anul acesta. Acestea sunt necesare, în primul rând, din cauza ritmului în care se schimbă legislația în fiecare domeniu de activitate (achiziții, juridic, mediu, SSM, salarizare etc.), acestea fiind principalele subiecte dezbătute, existând, totodatã şi beneficiile schimbului de pãreri cu specialişti din acelaşi domeniu, din toată țara. Cursurile de formare profesională, întrucât sunt prevăzute de lege să fie fãcute cel puţin o dată la doi ani, sunt prevăzute în fiecare an în buget. Plata cazării se face de către angajator, conform Codului Muncii. În cazul acesta de către SC Salubritate Craiova SRL, din fondurile proprii”, a precizat Mihai Butari, directorul SC Salubritate Craiova.

Angajații care se specializează pe cursuri atât în localitate, cât şi în afara localitãții, pe tot parcursul anului, sunt agenți DDD (Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție), şoferi (cei ce necesitã atestatele profesionale), economişti, jurişti, ingineri etc.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes