Connect with us
Publicitate

Eveniment

Şeful Telescaunului Ruia, care a fost prins că lua şpagă de la schiori, şi-a aflat pedeapsa. Şi-a recunoscut vina în faţa procurorilor

Publicat

pe

Şeful Telescaunului Ruia, care în luna martie a fost prins că lua şpagă de la schiori pentru a-i lăsa să urce în Postăvarul fără a-şi mai plăti cartelele şi-a aflat pedepsa. Viorel Bratu a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. Bratu şi-a recunoscut vina în faţa procurorilor şi a ajus la un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu aceştia. Totodată are un termen de supraveghere de doi ani pentru comiterea faptei de luare de mită.

Publicitate

Ca pedepsă complementară, Viorel Bratu trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, culmea, la Centrul de Agrement din Poiana Braşov, care aparţine Primăriei. Poiana Braşov, locul în care el îşi lua spăgile de la schiori.

Instanţa a mai decis ca sumele de 1.135 de lei şi 485 de lei, bani care au fost găsiţi la Viorel Bratu atunci când a fost prins la lua şpagă.

Reamintim că şeful telescaunului Ruia a fost reținut, în luna martiee sub acuzația de luare de mită. Şeful instalației ar fi încasat sume uriașe de bani pentru a-i lăsa pe instructorii de schi, dar și pe clienții lor, să urce în vârful Masivului Postăvarul fără să mai achite bani pentru cartelele de acces în instalațiile pe cablu. Practic, în schimbul a 50 de lei pe zi, șeful telescaunului le permitea celor care ofereau șpaga să treacă ilegal prin turnichete.

Publicitate

La acel moment, mai mulți turiști au filmat chiar când îi dădeau omului bani. Unii schiori și monitori de schi pășeau peste barele de metal de la teleschi fără să folosească o cartelă care să le permită accesul. Surse din anchetă spuneu atunci că paguba produsă în acest caz se ridică la câteva sute de mii de euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes