Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Te stresează șeful la muncă? Poate fi amendat cu până la 200.000 de lei

Publicat

pe

Publicitate

Puțini sunt cei care știu că legislația muncii a suferit modificări în 2020. Printre modificări se numără și amendarea drastică a șefilor care își stresează angajații. Amendată este și nerespectarea dispozițiilor legale cu privire la munca suplimentară.

Potrivit Avocatnet.ro, în urma modificării legislației muncii, șefii care își stresează angajații riscă amenzi de până la 200.000 de lei. Legislația muncii consideră stresul și epuizarea fizică forme ale hărțuirii morale la locul de muncă.

Pe lângă amendă, șefii ar putea fi obligați să plătească consilierea psihologică a angajaților hărțuiți moral. Angajații pot primi și compensații dacă au fost hărțuiți moral de șefi, însă abia după ce se adresează instanței, dacă judecătorii le dau dreptate.

Amenzi serioase sunt prevăzute și pentru nerespectarea legislației privind munca suplimentară. Acestea variază între 1.500-3.000 de lei pentru fiecare angajat care lucrează în plus.

Publicitate

De asemenea, angajatorii nu pot folosi camere video pentru supravegherea salariaților. Cei care nu adaptează locul de muncă pentru angajații cu handicap riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 25.000 de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes