Connect with us
Publicitate

Eveniment

Șeful Serviciului Public Local de Termoficare Brașov a fost reținut de procurorii DNA. Și directorul adjunct al instituției a ajuns în arest pentru 24 de ore

Publicat

pe

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a mai multor inculpați, printre care se numără și directorul Serviciului Public Local de Termoficare Brașov (S.P.L.T Brașov), Marin Ionuț Mircea, și directorul adjunct al aceluiași serviciu, Corboș Gheorghe. De asemenea, o persoană fizică fără calitate specială, administratorul unei societăți comerciale, a fost reținută pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită în formă continuată. Alți doi învinuiți sunt cercetați în această cauză penală.

Conform ordonanței procurorilor, Marin Ionuț Mircea ar fi coordonat derularea formală a mai multor proceduri de achiziție publică, prin care ar fi favorizat cronologic societăți comerciale implicate în cauză. În perioada iunie – noiembrie 2022, împreună cu Corboș Gheorghe, ar fi dispus și coordonat derularea formală a procedurilor de achiziție directă, prin care ar fi favorizat câștigarea mai multor contracte de lucrări și servicii. Lista lucrărilor cuprinde reparații curente, revizii ale centralelor termice și punctelor termice, lucrări de întreținere a teraselor acoperișurilor, servicii de mentenanță și reparare a instalațiilor electrice, lucrări de hidroizolații și reparații la două puncte centrale termice.

Potrivit DNA, Marin Ionuț Mircea ar fi cauzat prejudicierea bugetului S.P.L.T. Brașov cu suma totală de 1.167.038 lei, concomitent cu asigurarea unui folos necuvenit în cuantumul valorii fiecărui contract încheiat pentru societățile menționate la începutul comunicatului. Acesta ar fi primit o serie de bunuri și servicii în legătură cu derularea unui contract încheiat între S.P.L.T. Brașov și respectiva societate comercială, cum ar fi o trotinetă electrică, mai multe panouri solare/fotovoltaice pentru a fi montate la locuința acestuia, alimentarea autoturismului VW Touareg cu combustibilul necesar și transportarea gratuită a mai multor obiecte voluminoase cu un autovehicul al societății comerciale.

În cauză, persoanele implicate sunt cercetate pentru fapte de abuz în serviciu, folosirea de informații confidențiale și trafic de influență. De asemenea, în perioada iunie – decembrie 2022, Marin Ionuț Mircea ar fi pretins și primit mită constând în bunuri și servicii pentru derularea unui contract încheiat între S.P.L.T. Brașov și o altă societate comercială.

Publicitate

În consecință, inculpații Marin Ionuț Mircea, Corboș Gheorghe și cei doi inculpați persoane fizice au fost prezentați în fața judecătorilor din cadrul Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cazul inculpatei Mesaroș Mihaela Elena s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Menționăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și arestul preventiv sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes