Connect with us
Publicitate

Social

Șeful IPJ Brașov, acuzat că blochează agenți ca să îi păzească geamul biroului. Ce spun sindicaliștii Europol

Publicat

pe

Publicitate

O postare făcută de Sindicatul Europol pe pagina oficială de facebook a devenit virală în doar câteva ore. Mesajul polițiștilor este însoțit de o fotografie în care se observă o autospecială care este parcată chiar în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Sindicaliștii spun că zilnic un echipaj este blocat acolo pentru a se asigura că nimeni nu parchează sub fereastra biroului șefului IPJ.

„Dacă vă întrebați de ce nu vedeți polițiști rutieri prin Brașov, vă spunem noi că îi găsiți sub geamul inspectorului șef, care nu suporta sa vadă autoturisme parcate sub geamul biroului său din fața IPJ-ului. Iar pentru a-si satisface acest «fetiș», indisponibilizează zilnic 1 echipaj polițiști care asigură «garda de onoare» pe trotuar, mai ceva la la Palatul Buckingham. Iar în tot orașul rămâne 1 singur echipaj care se ocupă și de fluidizare, și de prevenire, și de măsurarea vitezei, și de tamponări, și de problemele de sistematizare, și…lista poate continua”, au scris reprezentanții Sindicatului Europol pe rețeaua de socializare.

Mesajul sindicaliștilor a adunat până acum peste 1.700 de aprecieri, peste 190 de comentarii și peste 250 de distribuiri.

„Întrucât, pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Brașov există mai multe instituții care își desfășoară activitatea, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, prin serviciile ce au ca linie de muncă activitățile cu publicul – Serviciul Cazier Judiciar, Serviciul Rutier, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și servicii aparținând altor instituții, respectiv Serviciul pentru Imigrări al Județului Brașov, Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența Populației Brașov, de asemenea, alte instituții publice – Brigada 2 Vânătorii de Munte Brașov, Clinica Hyperdia Carpatex, existența unui corp al Spitalului Județean de Urgență Brașov (situat la intersecția străzilor Calea București – Nicolae Titulescu), totodată, funcționarea Afi Mall Brașov, iar în imediata apropiere sediul Direcției Fiscale Brașov, activitatea desfășurată de către toate aceste instituții este de natură să atragă un număr mare de persoane și implicit valori mari de trafic, pe această stradă se regăsește, ocazional, un echipaj de poliție, în vederea asigurării ordinii și liniștii publice, fluidizarea traficului, prevenirea faptelor antisociale și informarea cetățenilor.

Publicitate

​Menționăm faptul că punctul în care a fost observat echipajul de poliție nu reprezintă un punct permanent, fiind asigurată continuitatea pentru desfășurarea activității de asigurare a ordinii și liniștii publice, precum și pentru prevenirea accidentelor/evenimentelor rutiere, acesta deplasându-se la intervenție, în funcție de situația operativă existență pe parcursul unei zile.

De asemenea, în vederea prevenirii faptelor antisociale și asigurării vizibilității elementului polițienesc, echipajul de deplasează în proximitatea instituțiilor anterior precizate, în patrulare și pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu pe linie de prevenire și combatere a încălcării normelor legale.

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, de la începutul anului 2021, polițiștii brașoveni au întocmit 3 dosare penale în urma constatării pe strada Nicoale Titulescu din municipiul Brașov de infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere ( faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. (1) și alin. (3) din Codul Penal), dosare instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente.
Totodată, facem precizare asupra faptului că, de la începutul anului 2021, pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Brașov au fost înregistrate 3 accidente rutiere, soldate cu victime, dintre acestea 1 persoană rănită grav și 2 persoane rănite ușor.

Precizăm faptul că la nivelul municipiului Brașov pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, fluidizarea traficului, prevenirea faptelor antisociale și informarea cetățenilor, sunt angrenate în activități și echipajele existente la nivelul secțiilor de poliție, arondate Poliției Municipiului Brașov, echipaje constituite din polițiști de ordine publică cu aviz de poliție rutieră.”, a transmis IPJ Braşov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes