Connect with us
Publicitate

Eveniment

Şeful Brigăzii de Operaţiuni Speciale din Braşov a fost reţinut în urma percheziţiilor de ieri. Ar fi divulgat informaţii secrete către persoane vizate de DNA

Publicat

pe

Şeful Brigăzii de Operaţiuni Speciale din Braşov a fost reţinut aseară în urma percheziţilor făcute ieri de procurorii DNA. Dosarul vizează mai multe infracţiuni, printre care şi dezvăluirea de informaţii cheie care ar fi stricat mai multe anchete.

Publicitate

Procurorii DNA au făcut, miercuri, cinci percheziţii în judeţul Braşov într-un dosar penal ce vizează mai multe infracţiuni, între care oferirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, informaţii, compromiterea intereselor justiţiei, favorizarea făptuitorului şi infracţiuni de fals.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –  Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, compromiterea intereselor justiţiei, favorizarea făptuitorului şi infracţiuni de fals, comise în cursul anilor 2020 şi 2022”, a transmis DNA într-un comunicat.

Aseară, în urma descinderilor, șeful Brigăzii de Operaţiuni Speciale din Braşov a fost reţinut. Surse spun că ar fi vizat Dorin Rotaru, șeful brigăzii.

Publicitate

Potrivit anchetatorilor, el ar fi dezvăluit unor persoane neautorizate date din dosarele penale instrumentate, fie de Direcția Națională Anticorupție, fie de alte structuri teritoriale de Parchet, date obținute în exercitarea atribuțiilor lui de serviciu, transmite observatornews.ro.

În 4 decembrie 2020, fostul șef al aceleiași structuri a fost reținut pentru fapte similare. Între timp, a fost trimis în judecată și condamnat, în primă instanță, la 6 ani de închisoare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes