Connect with us
Publicitate

Social

Șefii de promoție și cei cu 10 la Bac, care au ales Universitatea Transilvania, premiați cu un laptop

Publicat

pe

Publicitate

Peste 40 de șefi de promoție și absolvenți de top, cu media 10 la bacalaureat, care au ales Universitatea Transilvania, au primit, azi, laptopul gratuit promis. Date fiind condițiile de pandemie, premianții au fost programați să-și ridice pe rând laptopurile, transmite Radio România Brașov FM.

“Avem 43 dintre care 10 sunt studenți cu media 10 la bacalaureat. Este un record în ceea ce privește nota la bacalaureat. Referitor la șefii de promoție, cifrele sunt asemănătoare. Proveniența diferă, oarecum – sunt mai mulți din afara Brașovului anul acesta”, a spus prorectorul cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural, prof.univ.dr.ing. Daniel Munteanu.

Aici vorbim atât de șefii de promoție din liceu, cât și de șefii de promoție de la programe de licență, care continuă masteratul la Brașov.

Andra Aldea, de exemplu, a terminat prima la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Ar fi avut ușa deschisă în oricare altă facultate din țară. Dar a rămas la Brașov:

Publicitate

“Sincer, în primul rând pentru specialiștii în educație despre care am auzit aici și pentru faptul că mama mea a fost studentă la aceeași facultate și pentru că îmi place Brașovul. De ce nu? Și aș vrea să mă stabilesc aici. Până acum am stat în cămin, cred că voi sta în continuare și am nevoie și de o masă caldă și, bineînțeles laptopul, de care mă voi folosi la ciclul de masterat”, a spus Andra Aldea.

Și Manuela Dan ar fi putut alege altceva, dar tot universitatea brașoveană i s-a părut a fi cea mai bună opțiune:

“Eu am terminat licența aici. Acum sunt la materat. Sunt din Brașov, tocmai de asta am ales Universitatea Transilvania, pentru că am vrut să continui același mediu în care m-am obișnuit deja”, a spus Manuela Dan.

Premierea absolvenților de top este un program special al Universității de stat din Brașov. Pe lângă laptop, studenții primesc și cazare gratuită la cămin, dacă sunt din alte județe, sau o masă gratuită la cantină, dacă doresc. În următorul an universitar se bucură de cazarea și de masa gratuite doar dacă au medii peste 9.00.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes