Connect with us
Publicitate

Social

Șefa DSP Brașov despre creșterea cazurilor de COVID-19: situația „nu este atât de dramatică”

Publicat

pe

Sefa DSP Brasov sustine ca situatia „nu este atat de dramatica”, argumentand ca sunt rezultate cumulate cu intarziere din ultimele zile, nu din ultimele 24 de ore. „Acesta este ritmul la care putem lucra din punct de vedere uman. Ca sa fim la zi, ar trebui sa lucram in trei ture sau si tura de noapte”, a explicat Andrea Neculau.

Dupa ce Brasovul a raportat duminica, 22 noiembrie, o crestere de peste o suta de cazuri noi de COVID-19 in ultimele 24 de ore, depasind 600, conducerea DSP Brasov a precizat ca numarul nu este absolut, ci unul „cumulat din ultimele zile” si ca media reala ar fi „la aproximativ 300 de teste pozitive pe zi”.

Publicitate

„Sunt rezultate din mai multe zile. Distributia pe care o vedem astazi este cu rezultatele testelor din ultimele 3-4 zile, nu este o cifra absoluta a unei zile. Motivul? Laboratoarele lucreaza in salturi, lucreaza mai mult pe finalul saptamanii.

In weekend nu lucreaza multe, pentru ca oamenii sunt obositi si fiind obositi nu mai au ture pe weekend”, a explicat directoarea DSP Brasov, Andrea Neculau, pentru Libertatea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes