Connect with us
Publicitate

Social

Șefa DSP Brașov despre carantinarea Brașovului: Nu am luat nicio decizie. Monitorizăm următoarele șapte zile

Publicat

pe

Publicitate

Municipiul Brașov a depășit de trei zile rata de incidență de 6 la mia de locuitori, valoare de la care orice localitate se poate carantina. Dar autoritățile locale au declarat pentru Libertatea că nu iau în calcul carantinarea, precizând că o decizia finală în acest sens se va lua în câteva zile, în funcție de evoluția ratei de infectare.

În noiembrie 2020, secretarul de stat Raed Arafat a trimis o informare în județe în care preciza că localitățile care depășesc rata de infectare 6 la mie trebuie să intre în carantină. Însă autoritățile județene sunt cele care pot declanșa procedurile de carantinare și, așa cum s-a mai întâmplat, pot întârzia luarea unei hotărâri, după cum nota g4media.ro.

În prezent, Municipiul Brașov are o rată de incidență de 6,3 la mie. Deși valoarea a depășit cifra 6 încă din 16 martie, adică de acum trei zile, autoritățile locale susțin că deocamdată nu se ia în calcul măsura carantinării.

6,33 este rata de incidență a Municipiului Brașov, astăzi, 18 martie.

DSP Brașov: Următoarele șapte zile sunt decisive

Directorul DSP Brașov, Andrea Neculau, a declarat pentru Libertatea că se monitorizează datele care vor veni zilele viitoare, înainte de a se lua o măsură.

Publicitate

„Deocamdată urmărim datele, timp de șapte zile, să vedem cum este trendul. Dacă trendul se menține, vom discuta în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și vedem ce măsuri se vor lua”, a explicat Andrea Neculau pentru Libertatea.

Conform directorului DSP Brașov, „dacă va fi o creștere rapidă și nu înregistrăm măcar o stagnare în zilele care urmează, atunci vom lua măsurile care se cuvin în Comitetul Județean”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes