Connect with us
Publicitate

Social

Șefa DSP Brașov, apel la responsabilitate: Rămâneţi în casă dacă sunteți contact al unei persoane care a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, chiar dacă nu aveți încă decizia de izolare

Publicat

pe

Direcţiile de sănătate publică nu mai pot ţine pasul cu valul de infectări, aşa că mulţi oameni primesc cu întârziere decizia de a se izola.

Publicitate

Cel mai bine ar fi să rămâneţi în casă imediat ce aţi aflat că aţi intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv cu SARS-COV-2, spun autorităţile sanitare. Concediile medicale vor eliberate ulterior, conform unui reportaj Stiril PRO TV.

O femeie din Cluj şi-a făcut testul COVID pe 6 noiembrie. Timp de o săptămână nu a primit rezultatul, dar ea s-a autoizolat, fiind conştientă de pericol.

„Am sunat la DSP cluj, la infecţioase, la ambulanţă… nu se găsea testul. Nu vă găsesc testul, nu vă găsesc testul. După 7 zile am sunat eu din nou la DSP şi mi-o zis că într-adevăr mi l-o găsit şi e pozitiv. 7 zile!”, spune femeia.

Publicitate

În absenţa rezultatului, cei care intraseră în contact cu femeia au ieşit liniştiţi în lume. Pe fratele ei, de pildă, telefonul DSP l-a prins pe o autostradă din Franţa.

Cornel Dobocan: „I-am spun că eu sunt şofer de tir şi sunt în cursă. când veniţi acasă? Săptămâna viitoare! Şi ce se întâmplă în cazul ăsta? Păi, nu ştim ce se întâmplă! Nu ştiau ce să zică…Trebuia să mă sune şi să îmi spună dom’le, intraţi în carantină. Şi intram în autoizolare acasă, nu plecam!”

În judeţul Braşov, unde zilnic sunt depistaţi pozitiv circa 350 de oameni, direcţia de sănătate publică are doar 8 angajaţi care fac anchete epidemiologice.

Abia de curând, celor de la DSP li s-au alăturat 50 de medici şi asistenţi medicali şcolari şi câţiva voluntari.

Andrea Neculau – director DSP Brașov : „Dar acum să spunem că dacă nu ai primit decizia, nu stai în casă, este practic o eroare pentru că persoanele toate știu și sunt informate. De fapt, documentul care certifică poate avea întârziere, dar informarea cu privire la nevoia de a fi izolat, sau carantinat, apare imediat”

Publicitate

Ieri, au mai fost depistate aproape 5000 de cazuri de infectări cu noul virus, din circa 11.000 de teste. Asta înseamnă că 40% dintre cei testaţi au fost pozitivi.

Sursa Stirile PRO TV

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes