Connect with us
Publicitate

Social

Șefa Direcției de Sănătate Publică le cere brașovenilor să nu se mai testeze la domiciliu. Din cauza numărului mare de solicitări ambulanțele sunt blocate

Publicat

pe

Aproximativ 3.000 de testări la domiciliu sunt solicitate zilnic numai de locuitorii municipiului Brașov, iar acest lucru aproape că paralizează activitatea Serviciului de Ambulanță, spune directorul DSP Brașov, Claudia Bularca. Ea face un apel la brașovenii care au simptome specifice, dar nu sunt în stare gravă, să meargă la centrele de testare din oraș pentru a afla dacă sunt sau nu infectați cu sars-cov2.

Publicitate

„Sunt 3000 de pacienți care solicită salvarea pentru a veni la domiciliu respectiv. Câte salvări ar trebui să punem la dispoziție, cât personal ca să rezolve această situație? Imaginați-vă că avem 500 chiar 700 de cazuri pozitive, în aceeași zi. Imaginați-vă ce se întâmplă dacă avem nevoie cu toții de o salvare pentru urgențe? Dacă noi blocăm salvările pentru recoltele de la domiciliu atunci urgențele cine le mai rezolvă?”, a declarat directorul DSP Brașov, Claudia Bularca.

În județul Brașov există numeroase centre de testare unde pacienții pot să facă teste Real Time PCR sau cele rapide antigen. Centre autorizate sunt la Dispensarul TBC, Spitalul de Copii, Clinica Regina Maria sau la rețele de farmacii din municipiu, dar și din Codlea, Dumbrăvița, Hărman sau alte localități. Lista completă a punctelor de testare și recoltare poate fi găsită AICI

Din luna septembrie a devenit funcțional și aparatul de testare PCR din laboratorul Direcției de Sănătate Publică din Brașov. Aici au fost prelucrate până acum peste 1300 de probe care au fost recoltate de la domiciliile pacienților. Șefa DSP Brașov spune că și angajații instituției sunt copleșiți de numărul uriaș de anchete epidemiologice pe care trebuie să le facă în fiecare zi.

Publicitate

„Media zilnică din ultima perioadă a fost de 400 – 500 de cazuri pozitive pe zi. Asta înseamnă tot atâtea anchete epidemiologice. Este un volum de muncă imens. Avem un call center cu cinci linii de ieşire, dar personalul este insuficient. Acum, în perioada vacanţei şcolare, beneficiem de sprijinul a 60 asistenţi medicali din şcoli”, a mai spus Claudia Bularca.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes